Confed: HR op strategisch niveau bedrijven met HR2day

Confed is een sociale, hightech onderneming met een focus op mens en techniek. Het bedrijf is in de afgelopen jaren hard gegroeid, maar de professionalisering van de bedrijfsvoering kon die groei niet bijbenen. De wil was er, maar onder andere de juiste tooling ontbrak om HR-vraagstukken strategisch aan te pakken. Confed ging een samenwerking aan met HR2day om haar groei voort te zetten en de HR-processen te digitaliseren, automatiseren en professionaliseren.

Er viel een enorme winst te behalen om de HR-activiteiten van Confed te digitaliseren. Anne van den Borne, HR Manager bij Confed, legt uit: “Onze organisatie werkte nog altijd met papieren verlofkaarten. In de zoektocht naar een HR & Payroll systeem werden we al snel fan van HR2day. De logica, look en feel springen eruit ten opzichte van concurrenten.”

Een compleet pakket met mogelijkheden voor maatwerk

“HR2day biedt ons de ideale tool voor het type organisatie dat wij zijn. Het pakket voorziet in al onze behoeftes en meer”, vertelt Anne. “Het is een compleet pakket voor inrichting op maat en sterke rapportage- en BI tools om HR-vraagstukken strategisch aan te pakken.”

Toch was dit volgens haar niet de belangrijkste reden om voor HR2day te kiezen. “Wat echt de doorslag gaf om te kiezen voor HR2day is de mobile-first strategie die zij voeren”, legt Anne uit. “Voor een productiebedrijf als Confed, waar de meeste medewerkers niet beschikken over een zakelijk e-mailadres en/of een laptop/computer, is dat natuurlijk van groot belang. Een mooie, gebruiksvriendelijke app die toegankelijk is voor iedereen, draagt bij aan onze missie om structureel bij te dragen aan een inclusievere arbeidsmarkt. Bovendien geeft de projectaanpak van HR2day het vertrouwen dat bij implementatie de kritische processen niet in gevaar komen.”

Automatisering en digitalisering voor optimale efficiëntie

Met HR2day wilde Confed de HR-processen automatiseren en digitaliseren. De doelen: meer efficiënte processen, minder fouten maken, de veiligheid van de data waarborgen én er de gehele HR-administratie mee voeren. Ook was het belangrijk dat de HR-administratie gevoerd kon worden voor de flexibele schil, omdat de organisatie veel werkt met detacheerders. HR2day maakte het mogelijk om al deze doelen te bereiken.

Anne: “Met de software van HR2day creëren we inzicht en houden we de data beheersbaar. Ook zijn we compliant aan de wetgeving en houden we ook nog eens tijd over voor taken die toegevoegde waarde leveren. Dat helpt ons in de ambitie om HR op strategisch niveau te bedrijven.”

“Met HR2day zetten we in op de toekomst: het ontwikkelt mee, verbindt en faciliteert iedereen.”

Anne van den Borne, HR Manager Confed

gradient circle
Confed: HR op strategisch niveau bedrijven met HR2day

Een stevige bijdrage vanuit HR voor groei

Confed streeft ernaar dat HR de komende jaren een stevige bijdrage levert aan het potentieel en de groei van de organisatie. “De focus ligt in eerste instantie op het stevig wortelen, oftewel de basis op orde krijgen”, legt Anne uit. “Strategische HR begint immers met operationele uitmuntendheid. Dat betekent: processen stroomlijnen, structuur aanbrengen in het team, de werkwijzen en correspondentie standaardiseren en beleid herzien.”

Als de basis staat, wil de organisatie nog verder groeien en bloeien met de software van HR2day. En daar heeft de organisatie al een aantal ambitieuze ideeën voor. “We willen een Confed Academy oprichten en aandacht besteden aan onboarding, duurzame inzetbaarheid en cultuur. Ook zullen we strategische personeelsplanning toepassen en diverse HR-instrumenten opnieuw vormgeven, zoals de HR cyclus. Genoeg te doen dus en mede dankzij HR2day krijgen we de tijd en inzichten om er een succes van te maken!”