Download whitepaper

HR analytics

HR analytics is het verzamelen en analyseren van data. Maar waarom zou je dat doen? En hoe ondersteunt het jouw organisatie bij al je HR-activiteiten? En welke rol spelen ken- en stuurgetallen in het opstellen van jouw beleid? Met HR analytics zet je deze getallen in om je organisatie te versterken en innoveren, gebaseerd op de juiste data. In dit whitepaper lees je alles over wat het is en hoe je hier je voordeel mee kunt doen.

Whitepaper HR Analytics

Wat je leert over HR analytics

Waarom HR analytics

HR is van oudsher een mensgericht vakgebied en dat zie je terug in de besluitvorming. Daarbij spelen persoonlijke meningen, overtuigingen en ervaring een belangrijke rol. Door de steeds verdergaande digitalisering wordt de roep om onderbouwing van beslissingen met objectieve data in het HR-beleid echter steeds luider.

Voordelen van HR analytics

Als HR-professional ben je ook adviseur en breng je advies uit aan het management. Bij het maken van deze keuzes kun je je baseren op je jarenlange ervaring als HR-functionaris en op je gevoel. Hierbij spelen onbewuste vooroordelen ook een rol, objectieve gegevens kunnen deze aannames en vooroordelen bevestigen of ontkrachten.

Nuttige personeelsdata

Personeelsdata zijn er in verschillende soorten en maten. Over veel ervan kun je snel beschikken omdat je er dagelijks mee werkt. Maar er zijn ook veel data die niet zo voor de hand liggen en waar je dus niet zo snel aan denkt, maar die toch bruikbaar zijn. Welke informatie kun je zoal gebruiken?

HR analytics toepassen

Om HR analytics toe te kunnen passen, zul je gegevens moeten verzamelen. Hiervoor moet je door alle beschikbare gegevens heen, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Dat kost tijd, en het is wel belangrijk om die ook te nemen, zodat je voldoende kwalitatief hoogwaardige informatie tot je beschikking hebt waarop je analyses kunt uitvoeren. Krijg tips om de juiste data te verzamelen en in te zetten, download het whitepaper!

HR analytics toepassen

Wat is de juiste data, en hoe zet je deze in?

Lees het in dit whitepaper!

Whitepaper HR Analytics