Zet met datagedreven HR je beslissingen kracht bij

Welke toegevoegde waarde bieden de investeringen die je in het personeelsbeleid doet? Het analyseren van HR-data geeft je hier inzicht in. Bovendien kun je op basis van relevante data de beslissingen en keuzes die je maakt, beter onderbouwen. In deze blog lees je het begin van de whitepaper HR analytics en leer je hoe ook jij HR analytics voor je kan laten werken.

Wat is HR analytics?
HR analytics is het verzamelen en analyseren van data. Dat doe je om informatie over je HR-activiteiten te verkrijgen en om informatie te identificeren waarop je jouw beleid kunt baseren. Door het verzamelen van verschillende data en deze met elkaar te koppelen, kun je verbanden leggen. Zo kan uit data blijken dat er een toename is van langdurig verzuim in de organisatie. Is er bijvoorbeeld een verband te zien tussen het aantal oudere werknemers en het langdurig verzuim, dan kun je daar je daar in verzuimbeleid van je organisatie de focus op richten.

Waarom HR analytics?
HR is van oudsher een mensgericht vakgebied en dat zie je terug in de besluitvorming. Daarbij spelen persoonlijke meningen, overtuigingen en ervaring een belangrijke rol. Anders dan bij de afdelingen inkoop, marketing en sales zijn de resultaten niet zo makkelijk in cijfers uit te drukken. Door de steeds verdergaande digitalisering wordt de roep om onderbouwing van beslissingen met objectieve data in het HR-beleid echter steeds luider. Met behulp van HR-softwaresystemen wordt het ook steeds makkelijker om deze data op te slaan, te verwerken en te koppelen. Gebruik van objectieve data maakt je besluitvorming minder subjectief en dat zorgt ervoor dat er beter naar je geluisterd wordt.

Inspelen op data
Maar je wilt ook weten waarom bepaalde verschijnselen optreden of hoe je deze het beste een bepaalde richting op kunt buigen. Daarvoor zijn aanvullende statistische analyses nodig. Wil jij weten hoe je het beste HR analytics kunt inzetten om het beleid van jouw organisatie te ondersteunen? Download dan nu ons volledige whitepaper. Hierin geven we je tips over hoe je het beste de voordelen van HR analytics in kunt zetten en hoe je deze het beste kunt toepassen.

Begin vandaag nog met lezen!

HR analytics

Lees hoe je met datagedreven HR jouw organisatie versterkt