Download whitepaper

verzuimbegeleiding

Door verzuim van medewerkers kan de continuïteit van jouw organisatie behoorlijk in de knel zitten. Het is belangrijk om goed om te gaan met verzuim van medewerkers, zeker nu er een krapte op de arbeidsmarkt is. Als HR-professional wil je op tijd in actie komen om verzuim te voorkomen. Melden ze zich wel ziek, dan is het zaak om de juiste stappen te zetten. In deze whitepaper kom jij te weten wat de belangrijkste aandachtspunten rondom verzuim zijn en wat jij kan doen om verzuim te voorkomen. 

whitepaper verzuimsbegeleiding

Wat lees je in deze whitepaper?

Hoe je dreigend verzuim herkent

Wat zijn de signalen van dreigend verzuim? Hoe herken je problemen bij je werknemer en wat heeft deze nodig om te kunnen blijven werken?

Hoe je verzuim kunt voorkomen

Wat kun jij doen om verzuim te voorkomen? Welke wettelijke eisen zitten er aan verzuimpreventie voor de werkgever?

Checklist: verplichte stappen verzuimbegeleiding

snelle terugkeer

Snelle terugkeer bevorderen

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om het verzuim binnen je bedrijf te beperken. Naast verzuimpreventie zetten bedrijven daarom ook in op een snelle terugkeer van hun medewerkers. Dit kan zowel in hun huidige als in een vervangende functie gedaan worden. Hierdoor blijf jij als werkgever niet zitten met openstaande vacatures en kan jouw medewerker werken aan het herstel.

Lees alles over verzuim en ontdek hoe jij langdurig verzuim kunt voorkomen

whitepaper verzuimsbegeleiding