Download whitepaper

Offboarding

De laatste fase van de employee journey is belangrijker dan je denkt. Sterker nog, de manier waarop je afscheid neemt van een medewerker bepaalt hoe die persoon achteraf aan jouw organisatie terugdenkt en daarover met anderen praat. Het offboarding traject speelt dus een grote rol bij je employee journey. Als je dit goed regelt, plukt je organisatie daar nog jarenlang de vruchten van. In deze whitepaper lees je hoe je dat aanpakt.

Whitepaper Offboarding HR2day

Dit lees je over offboarding in de whitepaper

Het belang van offboarding

Offboarding is het hele proces rond het uit dienst treden van een medewerker. In veel organisaties gaat de meeste aandacht naar de afhandeling van deze administratieve zaken.
Het is alleen net zo belangrijk om aandacht te besteden aan het persoonlijke aspect.

Hoe je een exitgesprek voert

Een exitgesprek kan problemen binnen je organisatie aan het licht brengen die normaal verborgen blijven. Ook kan een exitgesprek informatie opleveren, waardoor je potentiële uitloop van andere medewerkers kunt voorkomen.

Wat je moet regelen bij offboarding

Als het dienstverband van een medewerker eindigt, zijn er een aantal formaliteiten die je moet regelen. Denk hierbij aan een eindafrekening, vakantiedagen, getuigschrift en referenties. Je HR-softwaresysteem voorkomt losse eindjes en handelt alles netjes af.

Positieve offboarding met HR2day

Oud-medewerkers kunnen uitstekende ambassadeurs zijn voor je organisatie. Zorg dus dat het afscheid positief is. Een goede offboarding draagt daaraan bij. De software van HR2day ondersteunt HR-professionals bij offboarding. Zo werk je efficiënt, heb je altijd en overal inzicht, en kun jij je focussen op het positief afsluiten van de samenwerking.

HR2day Offboarding Whitepaper


Wil jij meer inzicht in offboarding?

Whitepaper Offboarding HR2day