Download whitepaper

Loon en belonen

Loon is een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden om medewerkers aan te trekken en aan je organisatie te binden. Maar zeker niet de enige! Werknemers vinden ook andere zaken belangrijk. Daarom is het noodzaak om in een krappe arbeidsmarkt met een modern beloningsbeleid en goede ondersteuning te komen. Zo onderscheid jij je als werkgever. In deze whitepaper lees meer over het belang van een modern beloningsbeleid.

Salarisadministratie Mockup

Dit lees je over loon en belonen in de whitepaper

Beloning passend bij
jouw personeel

Het voornemen om een modern beloningsbeleid te voeren is stap één, maar hoe je dit doet is stap twee. Er is geen pasklaar antwoord: kijk wat bij jouw personeel past, en houdt hierbij rekening met de wensen van je personeel. Zo hebben jongeren vaak andere wensen en voorkeuren als het gaat om arbeidsvoorwaarden dan oudere werknemers.

Keuzemogelijkheden
binnen belonen

Je kan werknemers belonen via een systeem van flexibele arbeidsvoorwaarden. Hierbij geef je werknemers als het ware een menukaart waaruit ze een keuze kunnen maken. De voor- en nadelen hiervan zul je als werkgever af moeten wegen.

Groene arbeidsvoorwaarden

Veel werkgevers hechten ook waarde aan arbeidsvoorwaarden die bijdragen aan duurzaamheids- of klimaatdoelstellingen. Dit kan bijvoorbeeld met voorwaarden rondom woon-werkverkeer. Maar houdt rekening dat je hierbij altijd moet voldoen aan privacywetgeving.

Overzicht houden is cruciaal, en daar helpt HR2day bij!

Afspraken over loon en belonen kunnen een complex verhaal worden als je niet alle afspraken goed bijhoudt. Daar kan HR2day bij helpen! De software van HR2day ondersteunt de HR-professional bij het inzichtelijk houden van alle afspraken rondom loon en beloningen. Zo werk je efficiënt en kun jij je focussen op het ontwikkelen van een modern beloningsbeleid.

HR2day Offboarding Whitepaper


Wil jij weten waarom een modern beloningsbeleid belangrijk is?

Salarisadministratie Mockup