Werken in de toekomst volgens HR2day

Werken zal er in de toekomst anders uit gaan zien. We bespreken de veranderingen met Marcel de Brauwer, directeur van HR2day.

Individualisatie, decentralisatie, professionalisatie

De wereld is in rap tempo aan het veranderen en de manier waarop we gaan werken en hoe we naar werk kijken, verandert mee. “Het wordt veel dynamischer dan het nu is”, verwacht De Brauwer. “Werknemers zoeken meer vrijheid en flexibiliteit. Zowel in het werk alsook in arbeidsvoorwaarden en dienstverband. Niet iedereen van 9 tot 5 in dienst bij dezelfde werkgever maar ook hybride werkvormen; deels in vaste dienst en werken als zelfstandige. Je vormt de functie naar de kracht van de werknemer.”

Employability

We worden ouder en werken langer. En door de technologische vooruitgang verdwijnen er banen en ontstaan er nieuwe. “Continu blijven leren en werken aan duurzame inzetbaarheid is steeds meer een verantwoordelijkheid van de werknemer zelf. Werkgevers faciliteren hun werknemers bij deze ontwikkeling, ook als dit niet direct gerelateerd is aan hun huidige werk. Medewerkers zijn gemotiveerder als ze de vrijheid hebben om zich te ontwikkelen op verschillende domeinen” zegt De Brauwer.

De Brauwer

Employee Journey en technologie

De uitdaging van HR is om een organisatie en beleving te creëren waar mensen graag willen (blijven) werken. En ook technologie is daarin belangrijk. “Technologie moet de medewerker centraal stellen. Door medewerkers te betrekken en te faciliteren in processen. Met een fijne user interface en het bieden van gemak.” zegt De Brauwer. ”Daarvoor kiezen bedrijven op het gebied van IT steeds meer voor deeloplossingen in plaats van totaaloplossingen. De technologie staat niet stil en integratie wordt steeds makkelijker. Je kunt met de juiste deeloplossingen een optimale employee journey bieden in plaats van geforceerd alle processen in een totaaloplossing te duwen.”

HR-applicatie voor de uitdagingen van morgen

HR2day is enorm gedreven om de best mogelijke HR-applicatie te leveren. Doordat de applicatie beschikbaar is op het innovatieve Salesforce platform, kan continu doorontwikkeld worden om mee te bewegen met de uitdagingen van morgen.

Dit stuk verscheen eerder in het Financieel Dagblad, in de bijlage ‘De toekomst van de maatschappij’.

HR2day brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?