Verzuimadministratie

Je hoopt het niet, maar medewerkers worden (onverwacht) ziek of raken arbeidsongeschikt. Als werkgever wil je daarom continu inzicht en grip op je verzuimproces via een makkelijke verzuimadministratie. Natuurlijk ondersteunt HR2day je daarbij met de stappen uit de Wet Verbetering Poortwachter, inclusief taken en documenten.

Verzuimadministratie functie

Zelf stappen toevoegen aan dat proces kan natuurlijk ook. En door de geïntegreerde salarismodule kost het op het salaris inhouden van ziektedagen geen enkele moeite. Vanzelfsprekend zie je alle verzuimgegevens van je verzuimadministratie integraal terug in het digitale personeelsdossier.

Case Management en Workflow

Na een nieuwe ziekmelding worden automatisch workflows voor de processen uit de Wet Verbetering Poortwachter gestart. Bepaal zelf welke taken van de verzuimadministratie aan wie worden toegekend.

Zo kun je de de taken die de eerste weken worden opgestart door HR2day toe laten kennen aan de manager, terwijl de afdeling P&O op de hoogte blijft en de taken na de eerste 30 dagen toegekend krijgt. Natuurlijk kan ook de arbo-arts toegang krijgen tot het individuele ziektedossier. HR2day wisselt verzuimdata uit via een webservice met onder ander de volgende arbodiensten: ArboUnie, ArboNed, Zorg van de Zaak, Maetis/Ardyn, Perspectief en Human Capital Care. Vanzelfsprekend is alles altijd direct te volgen in het digitale personeelsdossier waar alle gegevens van de verzuimadministratie worden opgeslagen. En als je wilt, kun je zelf je eigen individuele signaleringen en workflows toevoegen.

Rapporten en dashboards

Zie in één oogopslag  de meest belangrijke management informatie van je verzuimadministratie. Verzuimstatistieken, verzuimfrequentie, de taken in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, etc.

Alle gegevens die je hebt ingevoerd zijn direct beschikbaar in deze geïntegreerde rapportage module, waarop je met een klik kunt inzoomen naar de onderliggende gegevens. Je krijgt standaard beschikbare rapporten en dashboards, die je ondersteunen bij jouw meest voorkomende werkzaamheden. Natuurlijk kun je ook zelf rapporten maken en kun je alle gegevens gewoon exporteren naar Excel.

Ingeborg van der Werk-Kil

“Veel minder briefjes, geen verouderde Excel lijstjes maar via het dashboard direct inzicht in aanwezigheid en verzuimpercentages.” Lees hoe CB gebruik maakt van de verzuimmodule van HR2day. 

Ingeborg van der Werk-KilCB
Renée Vink

HR2day is zo eenvoudig en transparant opgebouwd dat je heel snel weet waar je wat kunt vinden of kunt wijzigen. Iedere keer dat ik inlog vind ik het weer een feest. En dat terwijl ik administreren eigenlijk helemaal niet zo leuk vind.

Renée VinkThe Dutch