Verzuim- en verlofregistratie

Grip op verlof en verzuim is grip op werkdruk en productiviteit

verlof en verzuim registratie
verlof en verzuim registratie

Verlof en verzuim

Twee van de meest gebruikte HR-processen gaan over verlof en verzuim. Managers willen weten wie wanneer op vakantie gaat, de verlofregistratie bijhouden, en welke gevolgen het verlof heeft voor de werkdruk in het team. Je hoopt van niet, maar medewerkers worden soms toch (langdurig) ziek of raken arbeidsongeschikt. Natuurlijk ondersteunt HR2day je daarbij met de noodzakelijke stappen uit de Wet Verbetering Poortwachter, inclusief taken en documenten. Met onze HR software, inclusief verlofregistratie, hou je grip op verlof en verzuim en zo grip op de werkdruk en productiviteit.

Meer weten over verzuimbegeleiding?

Verlof

Alle gegevens van de verlofregistratie en -administratie zijn terug te vinden in het digitale personeelsdossier. In één oogopslag zie je wanneer welke medewerkers wel of niet aanwezig zijn. De verlofregistratie van HR2day kan met meer dan tien verschillende soorten verlof werken, waaronder tijd-voor-tijd. Door de integratie met de salarismodule is bijkopen of laten uitbetalen van vakantiedagen eenvoudig te regelen.

Medewerker, manager en administrateur zien altijd in één oogopslag de meest actuele verlof-informatie. Verlofregistratie is al net zo makkelijk: medewerkers vragen met één druk op de knop verlof aan en managers kunnen dit altijd direct en overal goed- of afkeuren.

Verzuim

Medewerkers worden onverhoopt en onverwacht ziek of raken (deels) arbeidsongeschikt. Als werkgever en vanuit HR wil je continu inzicht en grip op het verzuimproces. We bieden je een makkelijke verzuimadministratie en ondersteunen je bij de stappen uit de Wet Verbetering Poortwachter, inclusief taken en documenten. Door geïntegreerde verzuimstatistieken en -rapportages kun je tijdig bijsturen.
Na een ziekmelding worden automatisch workflows voor de processen uit de Wet Verbetering Poortwachter (WvP) gestart. Je bepaalt zelf wie welke taken krijgt toegekend. HR2day wisselt verzuimdata uit met alle leidende arbodiensten via moderne webservices.
HR2day Bindic

“Bindinc startte bij het gebruik van HR2day met eHR-, verzuim- en verlof-functionaliteiten. De gang van zaken tijdens de implementatie bevestigde ons positieve gevoel over HR2day. De organisatie denkt met je mee, niet alleen op het gebied van automatisering, maar voor de hele HR-organisatie. Het serviceniveau ligt hoog.”

Sandra Montagne, Hoofd P&O van Bindinc

Voordelen van HR2day software

HR2day Schaalbaar dynamisch systeem

Alle informatie centraal en gericht op self-service

Eén plek voor alle gegevens. Processen die managers en medewerkers zelf kunnen starten. En realtime inzicht met actuele gegevens. Alles in huis voor interactie.
icon alle informatie

Gebouwd door HR- en payroll-experts

Software gebouwd vanuit onze inhoudelijke expertise. Optimaal ontwikkeld voor je HR- en payroll-processen. En we denken met je mee bij procesoptimalisatie.
Icon gebouwd door HR- en payroll-experts

Beweegt mee met dynamische organisaties

Zelf bepalen welke functionaliteit je nodig hebt, modules aan- en uitzetten zonder extra kosten of implementatierondes. Gebouwd op force.com voor een hoge ontwikkelsnelheid.
Brochure Algemeen - Mockup HR2day

Weten wat HR2day voor jouw organisatie en HR kan betekenen?