Geen klanten, maar fans

Toen we HR2day oprichtten stond ons één ding voor ogen. We willen fans, geen klanten. Dat betekent dat wij een cultuur hebben neergezet waarbij alle medewerkers altijd als eerste het klantbelang voor ogen hebben. En dat merk je. Zo zijn onze klanten bijzonder tevreden, zo blijkt al zes jaar op rij uit ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. In 2016 werden we uitgeroepen tot Nationaal Kampioen Customer Focus door een onafhankelijke internationale jury.

Functionaliteit voor vandaag en morgen

Een nieuw HR- en salarissysteem wil je niet ieder jaar opnieuw kiezen. Dus zoek je een systeem dat niet alleen vandaag aan je eisen van voldoet, maar dat ook over een paar jaar nog steeds aan je eisen voldoet. Dat flexibel is en aangepast kan worden aan je veranderende eisen. En, net zo belangrijk, in kan spelen op de veranderingen in de maatschappij. Zodat je niet gevangen zit in traditionele software, maar zeker weet dat je jaren vooruit kunt met je keuze.

HR2day ontwikkelt haar functionaliteit op de meest moderne internet technologie van Salesforce, de wereldmarktleider in cloud computing. Daardoor voldoen we niet alleen vandaag al aan je eisen, maar ben je er zeker van dat we dat morgen ook blijven doen.

Gebruiksvriendelijk: zonder training aan de slag

Je hebt geen uitgebreide of dure trainingen nodig om HR2day te begrijpen. Zelfs zonder opleiding kan je ermee aan de slag. De menustructuur is intuïtief, zoals je het kent bij al die andere programma’s die je gebruikt, zoals Google en Facebook.

Je wandelt zo door het systeem. De applicatie is gemaakt om jouw werk makkelijk te maken, niet andersom. Lees waarom CB HR2day zo intuïtief vindt werken.

Wij hebben super support voor HR2day

Geweldige service

Een van de redenen dat 100% van onze klanten bijzonder tevreden is: onze service is geweldig! We reageren snel en geven heldere en duidelijke antwoorden.

Je kunt ons altijd bellen als je een vraag hebt over de software en anders kun je ook online terecht bij ons support center voor veelgestelde vragen. En als je wilt, kijken wij met jou over de schouder mee. Zo word je altijd snel geholpen.

Lees wat DoubleTree vindt van onze service.