TBI Holdings b.v. kiest voor HR2day

Op de foto: Leo Pruis, CFO TBI Holdings (links) en Andy Verstelle, directeur HR2day

Leo Pruis, CFO van TBI Holdings B.V. en Andy Verstelle, directeur van HR2day hebben een meerjarige dienstverleningsovereenkomst ondertekend.

In de zomer van 2014 besloot TBI de verschillende HR- en salarissystemen bij de divisies TBI Bouw en TBI Infra te vervangen door één geïntegreerd systeem: HR2day. De afgelopen maanden heeft een gezamenlijk team van TBI en HR2day de software ingericht en de werkprocessen aangepast. Sinds begin januari 2015 is HR2day succesvol live.

TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. De groep kenmerkt zich als een wendbare netwerkorganisatie, waarbij individuele ondernemingen beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra.

TBI Bouw en Infra betreft circa 2.000 medewerkers, verdeeld over 14 bedrijven, circa 20 kantoorlocaties en vele bouwlocaties.

René Verhoeven, manager HR voor TBI Bouw en TBI Infra.
“Als onderdeel van onze strategie hebben we alle personeel ondersteunende activiteiten ondergebracht bij één afdeling HR Bouw en Infra. Zowel de P&O functie als de administratieve verwerking hebben we samengebracht in één organisatie. Daarbij paste ook dat we de bedrijven met een nieuwe werkwijze en een nieuw systeem gingen ondersteunen. Het was ons direct duidelijk dat geen van onze bestaande systemen ons daarin voldoende zou kunnen ondersteunen. Dus hebben we in het voorjaar van 2014 een brede marktverkenning gedaan naar partijen die konden voldoen aan onze eisen. Daarbij was het voor ons cruciaal dat we een partij zouden selecteren die niet alleen voor de back-office verwerking een goede oplossing kon bieden, maar ook een antwoord had op de rol van Employee en Manager Self Service. Vanaf de allereerste kennismaking met HR2day waren wij onder de indruk van de mogelijkheden. Medewerkers en managers kunnen vanaf ieder device en iedere locatie simpel en overzichtelijk bij hun personele gegevens. Zowel vanuit het perspectief van lijstjes als ook voortgang in processen, trends en dashboards. Door de veilige maar open architectuur hebben we HR2day ook kunnen koppelen aan onze andere systemen zodat we nu echt registratie aan de bron hebben, met alle bijkomende voordelen.”

Andy Verstelle over de keuze van TBI
“Wij zijn enorm trots dat een organisatie als TBI voor ons kiest. Op het moment van de keuze hadden wij nog geen klanten in de sectoren Bouw en Infra en de ambitie van TBI voor dit project was stevig. In zeer korte tijd heeft een gecombineerd team van TBI en HR2day werkprocessen ingericht, gegevens uit lijstjes en verschillende systemen geschoond en gemigreerd, etc. om een succesvolle verwerking mogelijk te maken. En parallel daaraan hebben we samen ESS en MSS processen ingericht, die we bij een van de bedrijven zijn gaan testen. Zodat we konden ervaren hoe medewerkers die nog niet eerder digitale ervaringen hadden, deze zelfbediening zouden ervaren. Het aanvragen van verlof, een ziekmelding of overplaatsing, etc. Die ervaringen werken direct door het team teruggekoppeld zodat we of de software of de werkprocessen konden aanpassen. Dit project kunnen we met recht een huzarenstukje noemen.”

Voor het persbericht in PDF, klik hier.