Racktime is een Full Service dienstverlener op het gebied van Field Marketing. Dit betekent dat Racktime de partner is voor promotie- en verkoopondersteunende activiteiten. Op de winkelvloer en daarbuiten, dus direct in de markt. Racktime bedenkt, creëert, organiseert en voert uit. Daarnaast verzorgt Racktime alles op het gebied van Field Service en Marketing Logistics voor onder andere opdrachtgevers als Sony, Vodafone en Nikon.

De Racktime Benelux organisatie bestaat uit Racktime BV (opgericht in 1996) in Nederland en Racktime BVBA (opgericht in 2001) in België. Racktime beschikt over ongeveer 50 back-office en 500 medewerkers in het veld.

Al jaren geleden heeft Racktime besloten haar werkprocessen met behulp van force.com te ondersteunen. Zij heeft zelf applicaties ontwikkeld voor het order management proces van haar activiteiten. Hierdoor werden flinke besparingen gerealiseerd en verbeterde de effectiviteit van de werkprocessen.

Racktime gaat voor de HR oplossing van eMErusEind 2011 besloot CEO Hans Knipscheer dan ook de HR- en salarisprocessen te ondersteunen met behulp van het op het force.com ontwikkelde HR2day. “Ik was overtuigd van de grote kracht van force.com. Met behulp van dat platform konden we niet alleen zelf snel maatwerk applicaties ontwikkelen die helemaal pasten bij onze werkprocessen, maar we kregen ook toegang tot allerlei geweldige applicaties voor bepaalde ondersteunende activiteiten. Toen we ontdekten dat er ook een HR- en salarisoplossing op het force.com platform was ontwikkeld wilden we direct meer weten. Want ik begreep direct dat ik dan (bijna) automatisch een volledig geïntegreerde oplossing met mijn andere applicaties zou hebben. Wij hebben honderden medewerkers in het veld, dan zit je niet te wachten op gedoe met toegangsrechten of het verwerken van gewerkte uren. Dan wil je vanaf het allereerste contactmoment tot en met het einde van het dienstverband alles kunnen volgen. Met behulp van de integratie tussen Connexys voor Werving & Selectie en HR2day voor Personeel en Salaris kunnen we dat eenvoudig.

Voor het verwerken van de gewerkte uren van onze medewerkers hebben we zelf een applicatie ontwikkeld en maken we geen gebruik van de declaratiemodule van HR2day. Dat is ook de kracht van het platform. Onze medewerkers hebben een account op force.com en daarbinnen hebben ze toegang tot al hun applicaties en gegevens. Zo kunnen ze hun gewerkte uren boeken op de verschillende projecten, zodat we die in ons order management systeem direct inzichtelijk hebben en kunnen factureren. Maar omdat deze module ook gekoppeld is aan HR2day kunnen we de gewerkte uren ook direct uitbetalen. Zo zijn al onze applicaties van voor naar achter verbonden en hebben we feitelijk ons eigen ERP-systeem samengesteld. Deels zelf ontwikkeld en deels als standaard.”
Maak zelf kennis met HR2day