Onze Cultuur

Onze cultuur is gebouwd rond vier kernwaarden, die ons elke dag motiveren en inspireren. Vanaf het moment dat we HR2day oprichtten, tot op de dag van vandaag vinden we die motivatie en inspiratie enorm belangrijk. Want door die niet aflatende aandacht voor onze vier kernwaarden blijven we sterk groeien, terwijl we onze niet aflatende focus op klantgerichtheid blijven waarmaken.

Onze vier kernwaarden

Fans, geen klanten

We willen continu verrassen. Het wow-effect bereiken. Beter leveren dan verwacht. Gebruikers vinden het leuk om met ons (product) te werken.

Eigenaarschap

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen stuk. Iemand zoekt hulp en ondersteuning wanneer hij er zelf niet uitkomt. We gooien het niet over de muur, maar nemen onze verantwoordelijkheid voor de oplossing. We stoppen pas, wanneer iets is opgelost of een collega of klant weer verder kan.

Pragmatisch

Wij zoeken altijd naar de oplossing; we helpen onze klanten met werkende toepassingen. Natuurlijk volgens een bewezen aanpak, maar we passen het concreet toe, zodat gebruikers en klanten verder kunnen.

Iedere dag beter

Natuurlijk maken we fouten, maar daar leren we van. Zodat we iedere dag iets kunnen verbeteren aan ons product en onze diensten.

servicedesk-hr2day

Wil jij ook deel uitmaken van HR2day?

 

Dat treft: wij willen altijd in contact komen met de beste mensen. Zodat we iedere dag blijven verbeteren.