Merces heeft een samenwerking met HR2day van eMerus voor onderwijs

Merces en eMerus maken unieke 2.0-onderwijscombinatie

Merces gaat haar op SAP gebaseerde oplossing Merces@Work vervangen door het op Salesforce.com gebaseerde HR2day van eMerus. Deze samenwerking geeft een unieke combinatie van onderwijskennis en moderne technologie.

Merces laat onderwijs bedrijven. Al meer dan tien jaar biedt Merces unieke administratieve diensten aan onderwijsinstellingen. Ongeveer 30.000 onderwijskrachten bij ongeveer 100 instellingen worden door Merces ondersteund. Instellingen verzorgen zelf de administratie en Merces is daarbij de professionele, deskundige partner, die – per situatie – op maat faciliteert, ondersteunt en adviseert. De kwaliteit en continuïteit van dienstverlening staan daarbij steeds voorop. Daardoor heeft Merces in de loop van de jaren een unieke positie opgebouwd. Zij zijn geen traditioneel onderwijsadministratiekantoor (meer), maar zij bieden met kennis doorspekte software aan ter ondersteuning van hun dienstverlening.

Samen verbreden en verdiepen

Walter Rijnardus, algemeen directeur Merces: “De eerste Merces-klanten maken al sinds 1 januari 2014 gebruik van HR2day. De komende periode verbreden en verdiepen we de functionaliteit van HR2day met onze specialistische toepassingen, die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Hierdoor garanderen we al onze klanten de voordelen van een professionele oplossing die de bedrijfsvoering nog effectiever en efficiënter ondersteunt in combinatie met onze unieke kennis. Merces laat onderwijs bedrijven.”

Klanten hebben de focus bepaald

Nogmaals Walter Rijnardus: “De afgelopen jaren hebben we goed naar onze klanten geluisterd. In gesprekken, tijdens onze workshops en in klanttevredenheidsonderzoeken. We willen onze klanten voortdurend beter bedienen en investeren daarom continu in mensen en middelen. Daarbij ligt onze focus niet alleen op de dienstverlening van vandaag, maar zeker ook op die van morgen, zoals de klant dat wil. Uit al die onderzoeken blijkt dat onze klanten een intuïtieve ICT- omgeving willen die meer en beter aansluit bij de werkprocessen, terwijl dat minder inspanning en tijd kost. Efficiënter en effectiever, zou je kunnen zeggen.

“We hebben het afgelopen jaar uitgebreid onderzocht welke HR- en salarisoplossing daarin vandaag én morgen de beste oplossing voor het onderwijs kan bieden. Wij kiezen voor de modernste, meest intuïtieve oplossing: HR2day van eMerus.”

Unieke combinatie onderwijskennis en state of the art technologie

Andy Verstelle, directeur eMerus HR Solutions: “Wij zijn enorm verheugd dat een grote dienstverlener als Merces, ongeveer 30.000 onderwijskrachten bij zo’n 100 schoolbesturen, na een zeer zorgvuldig selectietraject besluit zijn diensten te ondersteunen met onze oplossing HR2day. De afgelopen jaren zijn wij er op eigen kracht in geslaagd positie te verwerven in de onderwijssector. Die wordt van oudsher gedomineerd door een beperkt aantal dienstverleners met verouderde software.

“Door de combinatie van ons op Salesforce.com ontwikkelde intuïtieve en moderne oplossing HR2day en de kennis en ervaring van onze mensen hebben we een respectabele klantenkring opgebouwd. Samen met de bijzondere kennis en vaardigheden van Merces kunnen we vanaf dit jaar gezamenlijk een unieke propositie in het onderwijssegment aanbieden. Alle onderwijsspecifieke kennis en kunde die Merces de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, brengen we nu onder in HR2day. Zo profiteren ook ónze klanten van deze unieke expertise. Het geeft ze weer ruimte om meer middelen op onderwijs in te zetten. Dat is toch uiteindelijk waar het in de sector om moet draaien: beter onderwijs voor iedereen.“

 

Andy Verstelle (eMerus, links) en Walter Rijnardus (Merces, rechts)