Geen dag hetzelfde in de Media en Entertainment: HR staat voor uitdagingen.

Studio-opnames, onregelmatige dagen, veel mensen en weinig bureau werkzaamheden: werken in de media en entertainment branche is – naast wervelend en nooit saai – een uitdaging. Voor medewerkers in deze branche is stilzitten vaak niet aan de orde en de rust nemen om achter je computer HR-zaken te regelen schiet er vaak bij in. Hoe zorg je er voor dat je medewerkers toch hun verlof- en verzuim goed regelen? Of de bonnetjes op tijd aanleveren? Lees het in deze blog over de uitdagingen binnen media en entertainment. 

Zoals we hierboven al zeggen, garandeert de media en entertainmentbranche geen desk-job. Tijd om stil te zitten moet secuur worden ingecalculeerd en een hygiëne-factor zijn binnen de organisatie, anders loop je de kans dat dingen niet op tijd worden aangeleverd. Dit heeft natuurlijk gevolgen op de lange termijn, of vertraging en ophoping van taken binnen de HR afdeling. Om HR binnen de media en entertainmentbranche soepel te laten verlopen, kun je met de HR software inspelen op de volgende drie punten: 

  • Zelfstandigheid
  • Plaatsonafhankelijkheid
  • Verbondenheid 

Lees snel verder om in deze onderwerpen te duiken.

Zelfstandigheid binnen media en entertainment

Geef medewerkers de touwtjes in handen. Een grote mate van verantwoordelijkheid bij medewerkers binnen de media en entertainmentbranche versterkt het gevoel van waarde voor de organisatie. Het zorgt er voor dat medewerkers zich niet te veel opgejaagd voelen door opkomende HR taken. Laat het regelen van HR zaken een goed geïmplementeerd element zijn in de dagelijkse bezigheden binnen de media en entertainment en geef medewerkers de mogelijkheid om zaken zelf op te pakken. Zo zijn ze niet te veel afhankelijk van anderen en kost het ze niet te veel tijd! 

Plaatsonafhankelijkheid binnen media en entertainment

Om de zelfstandigheid van medewerkers binnen de media en entertainment branche te stimuleren, is het goed om HR software in te zetten die plaatsonafhankelijk werken mogelijk maakt. Met plaatsonafhankelijk bedoelen we dat het niet nodig is om in te loggen op een pc om je HR zaken te regelen. Zo kan een mobiele omgeving waarin de medewerker in de media en entertainmentbranche zijn of haar verlof kan indienen, het werk een stuk simpeler maken. Zo hoeven ze niet een bureau op te zoeken, maar geef je ze de mogelijkheid om het on-the-go te doen. 

Verbinding binnen media en entertainment 

Natuurlijk is het stimuleren van zelfstandigheid en plaatsonafhankelijk werken belangrijk, maar in het proces is het niet wenselijk om de verbinding met je medewerkers binnen de media en entertainmentbranche te verliezen. We wijdden hier al eens over uit in de whitepaper verbondenheid, waarin we dieper ingaan op hoe je – ondanks de veranderende manier van werken – het contact met je medewerkers behoudt en versterkt. Zorg dat jouw HR systeem aansluit op de doelen die je als organisatie binnen de media en entertainmentbranche hebt gesteld op het vlak van interne communicatie en verbondenheid. 

Een groot deel van de uitdagingen binnen de media en entertainmentbranche kan worden aangegaan met het juiste HR systeem. Eentje die net een stapje verder gaat om de medewerkers te ontzorgen en tegemoet te komen in hun HR taken. HR2day zorgt voor de juiste tools om hier in te voorzien. 

Media en Entertainment brochure

Benieuwd hoe wij jouw organisatie in de Media en entertainmentbranche kunnen ondersteunen? Vraag de brochure aan!