ManusPlus en HR2day: de complete oplossing voor de retail

ManusPlus en HR2day hebben elkaar gevonden. Complementair aan elkaar bieden ze klanten in onder andere de retail inzicht in de kosten van een medewerker, zonder de kunde van deze medewerker uit het oog te verliezen. We spreken met International Sales Account Manager Ruud Schaapsmeerders van Manus Software Europe  en vanuit HR2day: New Business verantwoordelijke voor o.a. de retail sector Geert-Jan IJszenga. Wat doet deze software voor personeelsplanning en timemanagement? Hoe draagt de samenwerking van HR2day en ManusPlus bij aan de retail sector? 

Even voorstellen

Ruud Schaapsmeerders introduceert: “ManusPlus is een workforce management oplossing. Het geeft inzicht in de gewerkte tijd van mensen, en zet deze tijd om naar geld. Onze Workforce Management oplossing zorgt voor de berekening van het geld voor de mensen via onze time evaluation engine. Vanuit de tijdregistratie rekenen we het juiste loon uit – binnen alle cao voorwaarden en wet- en regelgeving. We nemen alles mee in deze berekening.” 

ManusPlus bestaat al meer dan 30 jaar en vindt zijn herkomst in de retailsector. Maar in de afgelopen tijd zijn ze zeker niet stil blijven staan: “Je moet je blijven verfrissen!” zegt Schaapsmeerders. 

Vooral in de retail sector is dit essentieel. Schaapsmeerders zegt: “Retail is best complex en veeleisend, maar de oplossingen die we daar aandragen, zijn compleet. Dus hebben ook andere sectoren hier profijt van.” 

Wat is jullie visie op de toekomst van de retailsector?

“De opkomst van online in de laatste 10 jaar heeft de Retail drastisch veranderd.” zegt Schaapsmeerders “Cross channeling heeft zijn intrede gedaan, social media is belangrijk geworden. Marketing speelt een grote rol in zowel de B2B als B2C business. Onze visie is dat offline stores de komende 20 jaar nog altijd een prominente rol zullen hebben. Onliners gaan ook offline stores openen, het aantal distributiecentra groeit door en grote spelers op de markt worden dominanter. Alleen de huidige gevestigde orde in Retail die durven te veranderen, zullen de consument weten te bereiken.”

Wat is de meerwaarde van de samenwerking tussen HR2day en ManusPlus? 

“Wij zien de meerwaarde op het technische vlak, maar ook op het delen van informatie met elkaar. Transparantie in de ManusPlus ontwikkelingen en hoe HR2day daarop in kan haken, die informatie kan gebruiken als advies bij klanten. En transparantie in ontwikkelingen van HR2day zodat ManusPlus daarop kan inhaken en deze terug kan koppelen aan klanten en potentiële nieuwe klanten. Wij zien HR2day als een frisse, innovatieve oplossing met veel potentie. Met een hele sterke medewerkers app waarbinnen Manus prima geïntegreerd kan worden. Sterk in service, stabiel in kwaliteit en competitief in prijs. Ze staan voor hun woord. Samenwerking is meerwaarde. Voor alle partijen. Wij hebben een neutrale rol als ‘spin in het web’ . De klant besluit en wij kunnen meedenken in de beste totaaloplossing.”

“Ik voorzie voor zowel HR2DAY als ManusPlus toekomstig gezien veel potentie. . Door eigentijdse oplossingen te gebruiken zoals HR2DAY en ManusPlus, is zowel de organisatie als de medewerker in het voordeel.”

Ruud Schaapsmeerders, International Sales Account Manager bij Manus Software Europ

Hoe zie jij de toekomst tegemoet van HR2day en ManusPlus?

“Heel positief!” lacht Schaapsmeerders. “Zowel voor HR2day als voor ManusPlus. Het automatiseren en efficiënter maken van HR processen speelt een belangrijke rol in de retail, evenals het gebruiksgemak van de oplossing voor de eindgebruiker. Tegelijkertijd wil je als retailorganisatie volledige controle hebben over de inzet van je mensen zodat omzet en loonkosten goed aan elkaar gerelateerd zijn. Pas dan kun je je doelen bereiken. Door eigentijdse oplossingen te gebruiken zoals HR2day en ManusPlus die bieden, is zowel de organisatie als de medewerker in het voordeel.” 

Door de handen ineen te slaan, kunnen ManusPlus en HR2day een brede sector bedienen. Vraagstukken die beide partijen aanspreekt, kunnen efficiënt worden aangepakt!

HR2day brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?