Geef managers de juiste hulpmiddelen: het Manager Interaction Center (HR MSS)

Managers met de juiste hulpmiddelen hebben meer inzicht in het wel en wee van hun medewerkers. Met het Manager Interaction Center (MIC, het HR MSS van HR2day) kunnen ze sneller inspelen op relevante ontwikkelingen wat weer leidt tot een hogere medewerkertevredenheid. Via Manager Self Service kun je niet alleen inzicht geven in relevante HR-gegevens van hun medewerkers, maar geef je ze de instrumenten altijd en overal veelvoorkomende administratieve processen uit te voeren. Moderne managers zijn gewend altijd en overal en op ieder platform te kunnen werken. Zelf eenvoudig transacties te kunnen uitvoeren en gegevens op te zoeken. Zonder gedoe. Dat verwachten ze ook op de werkplek voor administratieve processen.

Daar is het Manager Interaction Center van HR2day voor. De centrale plek waar managers alles over hun medewerkers kunnen vinden, alle relevante HR-acties kunnen starten en aanvragen kunnen goed- of afkeuren. Iedere manager kan zelf zijn eigen thuisscherm samenstellen, gebaseerd op de functionaliteit die de werkgever ter beschikking stelt. Hij ziet in één oogopslag de bezetting, het vakantieschema, verlofaanvragen, salarisverhogingen en alle andere wijzigingen. Via het MIC kan hij met een druk op de knop een aanvraag goedkeuren.

Alles wat een manager nodig heeft, en meer

Het MIC is het HR-thuisscherm voor een manager. Het bevat allereerst een overzicht van alle medewerkers, met aanstellingsinformatie en de mogelijkheid om filters toe te passen. In een oogopslag ziet de manager alle verschillende aanvragen, netjes gecategoriseerd in verschillende groepen, zoals declaraties, verlofaanvragen, wijziging medewerkergegevens, etc. Natuurlijk bevat het MIC ook de relevante management rapportages die een manager nodig heeft voor het uitoefenen van zijn taak. En daar kun je zelf standaard rapporten aan toe voegen.  Ook zie je direct het lijstje met de komende jarigen in beeld.

Het MIC heeft een apart panel voor alle werkzaamheden en taken in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Zo zie je snel welke verzuimgevallen actueel zijn, maar ook welke taken je nog dient uit te voeren. Het EIC geeft de medewerker ook toegang tot meer strategische HR-processen die je ondersteunt. Zo kunnen ze gevolgde opleidingen registreren of behaalde vaardigheden. Of een functioneringsgesprek voorbereiden of bijwerken.

Altijd de meest actuele informatie

Een van de grote voordelen van het Manager Interaction Center (MIC) van HR2day is de integratie met alle overige functionaliteit. De workflow volgt automatisch de actuele organisatiestructuur zodat goedkeuring van een aanvraag altijd bij de juiste manager terecht komt. En zodra een (nieuwe) medewerker een aanstelling krijgt of wordt overgeplaatst verschijnen diens gegevens direct op het MIC van de verantwoordelijke manager. De manager heeft, net als medewerker op zijn EIC, direct inzicht in de status van een aanvraag. Na goed- of afkeuren verandert die status op zowel het MIC als het EIC van de medewerker. Zo is er nooit meer verwarring over de status van welke aanvraag dan ook.

De manager kan zelf bepalen in welke volgorde de verschillende panelen van het MIC worden getoond. Zo kan iedere manager zijn eigen voorkeuren bepalen, terwijl ze toch dezelfde soort informatie getoond krijgen. En wisselen van log-in is niet nodig. HR2day weet of je een proces als manager of als medewerker uitvoert. Zo kun je wel beoordelingen van je medewerkers goedkeuren, maar niet die van jezelf.