“Op het moment dat je maatwerk levert, zie je dat mensen gaan groeien”

Elly de Lange, directeur HR en Organisatieontwikkeling bij Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle, signaleert dat het onderwijs zich meer zal gaan richten op het individu. Er wordt steeds meer maatwerk geleverd voor de leerling. Maar ook voor de leraar. Hoe kijkt De Lange aan tegen de ontwikkelingen van HR binnen het onderwijs? 

Elly de Lange

“Ik vind het een taak van HR dat de medewerkers die voor de klas staan, goed zijn uitgerust om onderwijs te kunnen geven.” zegt De Lange. “Leraren zijn verantwoordelijk voor de invulling van het onderwijs. HR moet kijken wat ze nodig hebben en daarin faciliteren. Wij werken als de motor die de organisatie in beweging houdt. We moeten het sámen doen.”

“Ik vind het een taak van HR dat de medewerkers die voor de klas staan, goed zijn uitgerust om onderwijs te kunnen geven.”

Elly de Lange, directeur HR en organisatieontwikkeling

Hoe ziet het onderwijs in de toekomst er uit? 

“Elke leerling zou op elk moment onderwijs moeten kunnen krijgen. Het zou niet uit moeten maken waar je bent. Wat mij betreft wordt onderwijs blijvend in hybride vormen aangeboden. Zowel klassikaal én online.” 

Ook het hybride werken zal blijvend zijn, hoopt de Lange. 

“Deze situatie heeft er in ieder geval aan bijgedragen dat de focus op de mens toeneemt. Het wordt steeds belangrijker dat je leerlingen en leraren laat doen waar ze goed in zijn. Op het moment dat je maatwerk vanuit HR levert, zie je dat mensen gaan groeien. En dat is wat je als HR wil faciliteren. Als je de ander laat groeien, dan groei jij ook.”

Lees het volledige interview met Elly de Lange en haar visie op de toekomst van HR in de whitepaper ‘HR in 2030’ van HR2day!  

HR in 2030 featured