Update: Maatregelen HR2day en Visma met betrekking tot coronavirus

HR2day en Visma nemen de toenemende zorgen over het coronavirus uiterst serieus en doen er alles aan om klanten, partners en werknemers zo goed mogelijk te beschermen. We volgen de gang van zaken op de voet en volgen de aanbevelingen van de autoriteiten.

Continuïteit van de bedrijfsprocessen bij HR2day

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in verband met het coronavirus hebben we onze continuïteitsplannen aangescherpt. De beschikbaarheid van HR2day en de tijdige uitvoering van de salarisverwerking zijn cruciale processen voor onze klanten en hebben dus onze volledige aandacht.

Medewerkers, managers en professionals vertrouwen er op dat ze in HR2day altijd bij hun gegevens kunnen. HR2day draait op het Salesforce cloudplatform, dat dus ook de basis is voor de beschikbaarheid van de applicatie. Salesforce heeft haar continuïteitsplannen met ons gedeeld. Dit is een zeer gedegen plan waar wij het volste vertrouwen in hebben.

De salarisverwerking in HR2day wordt door de klanten zelf uitgevoerd en staat normaliter al aan het begin van de periode klaar. Wel moeten de periodemutaties nog worden ingevoerd en betalingen worden aangemaakt. Als klanten hier door capaciteitsgebrek problemen mee ondervinden, kan de HR2day servicedesk hiermee ondersteunen.

Zakelijk overleg vindt bij HR2day nu echt alleen nog online plaats. De medewerkers van HR2day zijn gewend om thuis te werken waardoor de impact van deze maatregel dus minimaal is.

Maatregelen en interne richtlijnen

Naar aanleiding van de maatregelen die de afgelopen dagen van kracht zijn geworden hebben we onze interne richtlijnen bijgewerkt om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Hieronder valt onder andere dat:

  • Zakelijk reizen is voor onze medewerkers niet toegestaan, in plaats daarvan moeten vergaderingen online plaatsvinden.
  • Alle medewerkers werken vanuit huis.
  • Interne evenementen en grotere vergaderingen die niet noodzakelijk zijn, zullen verplaatst worden naar een latere datum of online plaats vinden.
  • Alle medewerkers geïnformeerd worden over de verspreiding van het virus en het belang van goede handhygiëne.

Omdat medewerkers van HR2day al veel vanuit huis werken, hebben deze maatregelen nog altijd slechts beperkt impact op onze dagelijkse gang van zaken. Zowel organisatorisch als technisch is HR2day bijzonder goed uitgerust om alle processen rondom onze software, support, dienstverlening en communicatie op het niveau te houden dat klanten van ons gewend zijn.

Als onze klanten beperkingen hebben opgelegd die van invloed zijn op de levering van onze producten en diensten, dan houden we daar uiteraard rekening mee. Deze tijd vraagt om vertrouwen en wederzijds begrip.

In samenwerking en goed overleg met onze klanten werken HR2day en Visma oplossingsgericht om een veilige en stabiele levering van onze producten en diensten te garanderen. Mochten daar vragen over zijn dan raden we aan om contact met ons op te nemen via service@hr2day.com

Het voorkomen van de verspreiding van een virus in een samenleving is een taak voor iedereen die in die gemeenschap woont en werkt. We vragen iedereen om zijn/haar steentje daaraan bij te dragen!

Wij willen dat doen door onze ervaringen met 10 jaar thuiswerken te delen. Aangezien het er naar uitziet dat Nederland voorlopig nog niet naar kantoor gaat, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

Deze tekst wordt indien nodig voortdurend bijgewerkt.

Laatste update 27-3-2020 10:45

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?