“Simpel en overzichtelijk voor alle medewerkers”

Sjoerd Hoogervorst, HR Business Improvement Manager

Over TBI

HR-processen op locatie met HR2day

TBI

TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. De groep kenmerkt zich als een wendbare netwerkorganisatie, waarbij individuele ondernemingen beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra.

Bij TBI werken circa 5.500 medewerkers, verdeeld over 3 divisies, 18 bedrijven en tientallen kantoorlocaties. Bekende TBI ondernemingen zijn Croonwolter&Dros, ERA Contour en Mobilis, die betrokken zijn bij innovatieve projecten zoals de Markthal in Rotterdam, de Maxima Brug in Alphen aan den Rijn en de ontwikkeling van Waterfront in Harderwijk

Onze oplossing voor TBI

HR shared service center

Sjoerd Hoogervorst, HR Business Improvement Manager vertelt: “Veel van onze bedrijven hadden aparte HR-processen en eigen personeels- en salarissystemen in gebruik. Als onderdeel van onze strategie zijn we een proces gestart waarbij we, met respect voor de eigen identiteit, de personeel ondersteunende activiteiten konden professionaliseren via de introductie van een HR shared service center per divisie. Daarbij paste ook dat we de bedrijven met een moderne werkwijze en een nieuw systeem gingen ondersteunen. Het was ons direct duidelijk dat geen van onze bestaande systemen ons daarin voldoende zou kunnen ondersteunen. Met HR2day hebben we een oplossing gekozen die onze diversiteit van bedrijven optimaal ondersteunt. We kunnen processen die alle bedrijven hetzelfde uitvoeren eenvoudig eenmaal inrichten en overal gebruiken, terwijl we op bedrijfsniveau afwijkende processen kunnen inrichten als we dat nodig achten.”

Medewerker en Manager Self Service

“Het merendeel van onze medewerkers is veel onderweg en wij willen ze graag adequaat ondersteunen. Daarin past dat je medewerkers en manager de mogelijkheden geeft transacties zelf te kunnen uitvoeren. Terwijl je toch regie kunt houden op de kwaliteit en voortgang van die processen. Vanaf de allereerste kennismaking met HR2day waren wij onder de indruk van de mogelijkheden. Medewerkers en managers kunnen vanaf ieder device en iedere locatie simpel en overzichtelijk bij hun personele gegevens. Zowel vanuit het perspectief van lijstjes als ook voortgang in processen, trends en dashboards. HR2day is enorm flexibel en dat helpt ons bij de uitrol van self service processen. Iedereen kan altijd overal bij terwijl we toch de kwaliteit van de administratie kunnen blijven garanderen.
Door de veilige maar open architectuur hebben we HR2day ook kunnen koppelen aan onze andere systemen zodat we nu echt registratie aan de bron hebben, met alle bijkomende voordelen.”

Talentontwikkeling

“TBI investeert in de ontwikkeling van haar mensen, niet alleen via opleidingsprogramma’s, maar ook via een netwerk van professionals en organisatievormen die ruimte bieden voor meer persoonlijke begeleiding. Alle medewerkers krijgen de kans zich verder te denken, verder te groeien en zich verder te ontwikkelen. HR2day biedt daarin de nodige ondersteuning door het faciliteren van onze opleidingsplannen en -aanvragen, competenties, ervaringen en kwalificaties van onze medewerkers. En doordat al deze processen ook via ESS en MSS worden ondersteund kunnen we onze talentontwikkeling echt de ruimte geven.”

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?