HR2day: belangrijk ‘familielid’ van de Rensa Family

Rensa Family, opgericht in 1953, is een van de oudste familiebedrijven van Nederland en een begrip in de installatiebranche. Het bedrijf – met 650 werknemers – gebruikt onze software sinds januari 2020. We spraken met HR-adviseur Elisabeth Koskamp en Nicky Jansen, Hoofd Personeelszaken, over onder meer welke rol HR2day speelt als ‘familielid’ en over de HR-toekomstplannen van Rensa Family.

Doorslaggevende pluspunten

Voordat we vooruitkijken, eerst een korte terugblik: “Voor HR2day hebben we heel lang gebruikgemaakt van de software van ADP, totdat we in 2019 tot de conclusie kwamen dat we als organisatie toe waren aan een moderner systeem”, vertelt Jansen. “Vervolgens zijn we gaan rondkijken en rondvragen bij een aantal grote en kleine leveranciers van HR-software, waaronder HR2day.” De keuze voor HR2day werd gemaakt op basis van meerdere pluspunten: “We hebben echt goed onderzoek gedaan naar wat we nodig hebben als organisatie en naar wat de mogelijkheden zijn van de software die op de markt is”, aldus Koskamp. “Uiteindelijk hebben de moderne user interface, vooruitstrevendheid, innovatiekracht en de vele mogelijkheden van HR2day de doorslag gegeven. Bovendien vonden (en vinden) we het heel fijn dat HR2day door zijn kleinschaligheid flexibel en vooral klantgericht is. Dat heeft er ook zeker toe geleid dat we voor HR2day hebben gekozen.”

Gedeelde kernwaarden

HR2day voldoet dus aan de eisen en wensen van Rensa Family, maar zijn er nog andere zaken die doorslaggevend waren in de keuze voor HR2day? Jansen: “Wat ook zeker heeft meegespeeld in de afweging is dat HR2day niet alleen qua software maar ook als bedrijf heel goed past bij Rensa Family. Klantgericht denken en doen, altijd klaarstaan voor een ander en – als het even kan – een stap extra zetten om elkaar verder te helpen. Dat zit in ons DNA, maar ook in de genen van HR2day. Ik denk dat we overstag zijn gegaan toen dat duidelijk werd.”

“We zijn een grote club met 650 medewerkers en we groeien hard, dus hoe meer impact HR2day maakt, hoe meer profijt we daarvan hebben”

Nicky Jansen, Hoofd Personeelszaken bij Rensa Family

gradient circle
HR2day: belangrijk ‘familielid’ van de Rensa Family

Goede landing

Dan de implementatie en acceptatie van HR2day: verliep dat soepel bij Rensa Family? “Absoluut, antwoordt Jansen. “De software is goed geland in de organisatie. Mensen durven de vragen te stellen die ze hebben en we hebben tot nu toe zeer weinig haperingen of storingen gehad. De HR2day app heeft ook meegeholpen bij de acceptatie. Deze is heel gebruiksvriendelijk en spreekt voor zich. Ook de overgang van de papieren loonstrook naar de digitale versie is verrassend soepel gegaan, wat mij toentertijd verbaasde omdat zo’n papieren loonstrook voor een groep mensen nog iets vertrouwds is.” Koskamp: “Dat verbaasde mij ook, omdat er altijd mensen zijn die het niet zo hebben op grote veranderingen. Ik durf nu wel te zeggen dat iedereen er blij mee is.”

“Het maximale uit HR2day halen”

Rensa Family maakt op het moment van schrijven (december 2020) bijna een jaar gebruik van HR2day. “We gebruiken nu vrijwel alle functionaliteiten, op onder meer de digitale handtekening en Talentmanagement na”, vertelt Koskamp. “Die gaan we nog implementeren. Verder willen we nog meer processen automatiseren en werknemers via de app zoveel mogelijk selfservice mogelijkheden aanbieden. We willen echt het maximale uit HR2day halen.” Jansen vult aan: “Dat doen we met het doel om als gehele organisatie slimmer en efficiënter te werken. We zijn een grote club met 650 medewerkers en we groeien hard, dus hoe meer impact HR2day maakt, hoe meer profijt we daarvan hebben.” 

“Jullie software is het bewijs dat het veel makkelijker kan, waarvoor hulde.”

Elisabeth Koskamp, HR-adviseur bij Rensa Family

gradient circle
HR2day: belangrijk ‘familielid’ van de Rensa Family

Jansen en Koskamp geven nog wel toe dat zij en haar HR-collega’s het zichzelf nog moeten aanleren om meer op de data en inzichten uit HR2day, te vertrouwen: “We hebben nu vooral nog heel veel oog voor onze mensen en voor processen, maar in de toekomst willen we ook graag meer datagedreven werken”, zegt Jansen. “Gelukkig hebben we met HR2day de beschikking over een moderne tool die ons daarbij helpt.”

Het bewijs dat het makkelijker kan

Tot slot wil Koskamp nog wat kwijt over het gebruiksgemak, de efficiency en de helpdesk van HR2day: “Doordat we een aantal BV’s hebben die nog gebruikmaken van andere HR-pakketten is mij opgevallen hoe traag en omslachtig die pakketten zijn en hoe efficiënt en gebruiksvriendelijk HR2day is. Jullie software is het bewijs dat het veel makkelijker kan, waarvoor hulde. Dat geldt ook voor de helpdesk: je krijgt dezelfde dag nog antwoord op je vraag, of direct als je belt, en je wordt altijd geholpen door zeer capabele en leuke mensen. Daar word ik heel blij van.”

Circle
HR2day: belangrijk ‘familielid’ van de Rensa Family

Meer weten over HR2day en onze software?

Wil je weten wat HR2day – in combinatie met Salesforce – voor jouw organisatie kan betekenen? We helpen je graag. E-mail naar geert-jan.ijszenga@hr2day.com of download de brochure, dan laten we snel wat van ons horen.