“Salarisverwerking is niet meer ingewikkeld en tijdrovend.”

Bernadette Reintjes, Office Manager MTSA Technopower

Over MTSA Technopower

MTSA: “Insourcing van salarisverwerking als kostenbesparing”

MTSA Technopower

MTSA Technopower ontwikkelt, ontwerpt en bouwt klant specifieke machines, installaties en apparaten in markten als energie, pharma, voedsel en voor R/D instellingen. Met behulp van onderscheidende kennis en ervaring op het gebied van procestechnologie, werktuigbouw, elektrotechniek, automatisering en instrumentatie biedt MTSA Technopower oplossingen voor specifieke klantvragen. In de afgelopen jaren heeft de organisatie zich verder ontwikkeld door autonome groei, een overname van de sectie Techniek van KEMA Nederland en door aangetrokken vakkennis en specialisten. Onder de opdrachtgevers zijn grote Nederlandse bedrijven zoals Akzo, Shell, DSM en TNO maar er zitten ook veel buitenlandse bedrijven in de klantenportfolio.

Onze oplossing voor MTSA Technopower

Kennis van de Metaal CAO

Begin 2013 besloot MTSA gebruik te gaan maken van HR2day voor de Personeel- en Salarisadministratie. Bernadette Reintjes, Office Manager en gebruiker van HR2day vertelt waarom: “Wij hadden de salarisadministratie uitbesteed bij een salarisverwerkingsbureau en onderzochten insourcing ervan als een mogelijke kostenbesparing. In ons bedrijf geldt een aantal specifieke regelingen. Niet alleen is er een vast salaris maar soms ook een persoonlijke toeslag. Inhoudingen voor pensioenpremies, overwerktoeslag en dergelijke moeten over beide componenten berekend worden. Kennis van de Metaal CAO is onmisbaar bij de salarisverwerking in ons bedrijf. Voorheen was het daarom tijdrovend om mutaties duidelijk te communiceren en vervolgens te controleren.

Niet meer ingewikkeld en tijdrovend

We wilden daarom een pakket dat flexibel en transparant is maar ook eenvoudig in het gebruik. Eén van onze eisen was dat we zelf de invloed van mutaties op de salarisstrook snel konden zien en dat de salarisstrook ook voldoende helderheid geeft aan onze medewerkers aan het einde van de maand. Andere partijen neigden al snel naar oplossingen met een schakel ertussen om de input te verwerken. Dat wilden we niet. HR2day was de enige partij die het op de achtergrond goed heeft ingericht waardoor salarisverwerking niet meer ingewikkeld en tijdrovend is. De complexe verwerking wordt automatisch en real time gedaan.”

Gedegen kennis en ruime ervaring van de consultants

Over de implementatie zijn ze zeer tevreden. “De mensen van HR2day denken met ons mee. Er is veel tijd besteed door beide partijen om op tijd live te gaan en dat is gelukt. Het traject is zeer professioneel verlopen dankzij de gedegen kennis en ruime ervaring van de consultants.”

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?