“Zeer prettige samenwerking en een unieke projectaanpak”

Derk Riesthuis, Project manager ICT

Over Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland

Visie en positionering
Inholland levert met 2.300 medewerkers een bijdrage aan de uitdagingen in de Randstad met 9 locaties: van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden. Met onderwijs op HBO-niveau voor studenten en professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk.

Inholland is onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatief. Inholland werkt op deze gebieden samen met het beroepenveld, overheden en maatschappelijke partners. Inholland doet dat persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat – voor Inholland én de studenten – zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.

Onze oplossing voor Hogeschool Inholland

Vervangen met een positieve businesscase

Derk Riesthuis, Project manager ICT, vertelt dat het contract met de huidige leverancier afliep. “Er moest een aanbesteding uitgeschreven worden. De primaire doelstellingen waren het vervangen van de huidige HR- en salarisomgeving en een positieve businesscase met een korte terugverdientijd. Een kwaliteitsimpuls/verbeterslag was de secundaire doelstelling.”

Één, één, één, één

Het allerbelangrijkste dat volgens Derk is gerealiseerd met HR2day is dat het gebruik van de HR-functionaliteit substantieel is gestegen mede omdat nu alle HR-informatie op één plek is te raadplegen. Andere voordelen zijn:

  • Van 6 oplossingen naar één gebruiksvriendelijke oplossing voor HR en salaris in de cloud
  • Steeds maar één klik nodig om de medewerker gegevens te raadplegen
  • Één overzicht voor de HR-populatie
  • Alles op één pagina voor de medewerker en de manager

Zeer prettige samenwerking en een unieke aanpak

“Wij vonden de samenwerking met HR2day zeer prettig. Doordat HR2day een platte organisatiestructuur heeft en medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen zijn er geen escalaties geweest. HR2day toonde zich zeer flexibel en dacht met ons mee. HR2day werkt veel op afstand en het is niet vanzelfsprekend dat een groep consultants op locatie de klus komen klaren. Daarentegen was er altijd wel een consultant bereikbaar als we die nodig hadden. Hierdoor konden wij altijd verder als we ergens tegen aan liepen.”

“HR2day kent een unieke aanpak in de implementatie. Het cruciale onderdeel is de zogeheten Familie Doorzon. Tijdens deze fase wordt van een representatieve groep medewerkers (de familie Doorzon) een gedeelte of een geheel jaar gesimuleerd in HR2day en worden de uitkomsten individueel vergeleken. Door de samenstelling van de familie Doorzon zo te kiezen dat daarmee 80% van de populatie wordt gerepresenteerd, resteren daarna alleen nog de uitzonderingen.”

“Wij wisten dus al in een vroeg stadium dat het goed zat en hadden dus voldoende tijd om in alle rust de uitzonderingen ook correct in HR2day te krijgen. Door de Doorzon aanpak hebben we tijdens de implementatie al veel kennis kunnen opbouwen binnen Inholland en is de HR-organisatie volwassener geworden. Dat was gelijk merkbaar toen we live gingen begin 2018!”

“Niet geheel onbelangrijk, alle salarisstroken in januari waren in één keer goed en vanuit mijn rol is het ook zeer prettig dat het project op tijd en binnen budget is opgeleverd.”

“Naast de salarisverwerking is ook selfservice in gebruik genomen in HR2day. Processen zijn geoptimaliseerd en ingericht in aansluiting op de standaardoplossingen in HR2day. De nadruk heeft vooral gelegen op het vervangen van de selfservice processen die Inholland ook in het oude systeem al beschikbaar had. Een voordeel van HR2day ten opzichte van de oude oplossing is dat Inholland hierdoor nu in staat is om zelf ESS- en MSS-processen in te richten en te onderhouden. Hiermee is naast een kostenbesparing ook een efficiencyslag gemaakt. De processen zullen nu nog verder verbeterd worden.”

Positieve reacties

“De reacties binnen Inholland over HR2day zijn over het algemeen positief. We gaan nog een slag maken met het verbeteren van onze processen en in september gaan we ook gebruik maken van de Review- en de Verlofmodule van HR2day.”

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?