HR2day en Salesforce: Racktime plukt er de vruchten van

Wat levert het jou als organisatie of bedrijf op als je HR2day én Salesforce gebruikt? Hans Knipscheer, directeur en oprichter van Field Marketingbureau Racktime, weet het antwoord. Bovendien vertelt Knipscheer hier vanuit welke visie hij jaren geleden koos voor zowel HR2day als Salesforce.

Even voorstellen

Racktime is een full-service Field Marketingbureau met een vestiging in zowel Nederland als België. Het bedrijf is samen met twee andere bedrijven – CatchYourTalent en URD Solutions – onderdeel van de Visie Groep. Racktime levert aan een groot aantal a-merken een breed scala aan diensten, van winkeldemonstraties, installatie van displays, trainingen voor winkelpersoneel en het verwerken van cashback-promoties tot de logistiek rondom events. HR2day wordt sinds 2013 door zowel de Belgische als Nederlandse medewerkers van Racktime gebruikt als onderdeel van het cloudplatform Salesforce.

“Zodra we iemand aannemen zijn de gegevens direct in HR2day beschikbaar. Dat scheelt tijd en vergemakkelijkt de onboarding”

Hans Knipscheer, directeur en oprichter van Racktime

gradient circle
HR2day en Salesforce: Racktime plukt er de vruchten van

Slim en makkelijk samenwerken met klanten

De keuze voor HR2day heeft bij Racktime alles te maken gehad met Salesforce, dat sinds 2011 wordt gebruikt omdat het perfect past in Knipscheer’s visie om alle bedrijfsprocessen beschikbaar te hebben op 1 geïntegreerd platform. “Vanuit die visie hebben we in 2013 gekozen voor HR2day, maar ook omdat onze toenmalige HR-software niet geïntegreerd kon worden met het cloudplatform”, vertelt Hans Knipscheer, directeur en oprichter van Racktime. “Dankzij Salesforce kunnen we heel slim en gemakkelijk samenwerken met onze klanten, met betere resultaten tot gevolg. Nog een voordeel is dat het platform ons in staat stelt om onze dienstverlening en bedrijfsprocessen te verbeteren. Sterker nog; we kunnen dankzij Salesforce zelfs onze eigen apps ontwikkelen.”

Efficiënter dankzij HR2day

Omdat Racktime is gespecialiseerd in beurzen, roadshows, events en dergelijke, maakt het bedrijf veel gebruik van flexkrachten. Om die te werven, gebruikt Racktime een recruitment applicatie die gebouwd is op Salesforce – en daardoor integreert met HR2day. “Omdat we 80 vaste krachten en 300 flexkrachten in dienst hebben en regelmatig nieuwe medewerkers aantrekken, waren we veel tijd kwijt aan onboarding en HR”, zegt Knipscheer. “Nu is dat proces veel efficiënter ingericht en dus minder tijdrovend. Zodra we iemand aannemen zijn de gegevens direct in HR2day beschikbaar. Dat scheelt tijd en vergemakkelijkt de onboarding.”

Verbeterde employee experience

Waar HR2day voor Racktime ook waarde toevoegt, is bij projectmanagement en verloning: “Zo wordt de HR-informatie die we verzamelen over onze medewerkers, gebruikt bij de planning van projecten”, vertelt Knipscheer. “Hierdoor is het aansturen van 300 flexkrachten een stuk makkelijker.” Het verloningsproces vindt bij Racktime plaats door middel van een app voor urenregistratie. Deze app is door Racktime zelf ontwikkeld op het Salesforce platform en integreert naadloos met HR2day. “Medewerkers schrijven hun uren in de app en die worden toegewezen aan een klantopdracht, zodat de uren automatisch verwerkt kunnen worden in de facturatie. De uren worden daarnaast ook verwerkt in HR2day, zodat medewerkers hun gemaakte uren uitbetaald krijgen. Alle informatie is bovendien geïntegreerd beschikbaar in de Salesforce-omgeving voor rapportages waarmee we ook ons voordeel kunnen doen”, aldus Knipscheer.

Over de lange samenwerking met HR2day heeft Knipscheer niets dan lof: “Dankzij HR2day en Salesforce hebben we de employee experience kunnen verbeteren en het leven van onze medewerkers makkelijker gemaakt. Zo hoef als je bij Racktime aan de slag gaat enkel toegang te hebben tot Salesforce om je werk te kunnen doen. Verder biedt HR2day alles wat we nodig hebben op HR-vlak. En de support vind ik goed. Als we ondersteuning nodig hebben, dan worden we goed en snel geholpen.”

Circle
HR2day en Salesforce: Racktime plukt er de vruchten van

Meer weten over HR2day en onze software?

Wil je weten wat HR2day – in combinatie met Salesforce – voor jouw organisatie kan betekenen? We helpen je graag. E-mail naar geert-jan.ijszenga@hr2day.com of download de brochure, dan laten we snel wat van ons horen.