“Met HR2day bieden we meer toegevoegde waarde”

Anja Klomps, directeur P&O

Over Fontys Hogescholen

Flexibiliteit bij Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen

Stichting Fontys is met zo’n 40.000 studenten, 4.000 personeelsleden en een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren, een van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland. Naast onderwijs legt Fontys zich ook – met 41 lectoraten – toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten. Medewerkers van Fontys Hogescholen zetten zich in om studenten te inspireren en uit te dagen. Fontys heeft een ontwikkelingsgericht personeelsbeleid en biedt doorgroeimogelijkheden bij uitstek. Door haar omvang kan Fontys steeds verder professionaliseren. Tegelijkertijd staan de verschillende opleidingen voor kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Kortom, elk individu doet er toe. Met HR2day wordt deze ontwikkeling optimaal ondersteund.

Onze oplossing voor Fontys

Moderne oplossing om te kunnen meebewegen

Anja Klomps, directeur P&O van Fontys Hogescholen is nauw betrokken geweest bij de keuze voor een nieuw HR-en salarissysteem. “Onze toenmalige HR en salarissystemen ondersteunden de bestaande administratieve processen, maar waren groot en log en behoorlijk verouderd. Ontwikkelingen in de maatschappij, maar zeker ook bij Fontys als werkgever vereisten een moderne oplossing die ons in staat stelt mee te bewegen met de ontwikkelingen. Daarom waren wij op zoek naar een moderne geïntegreerde online HRM- en salarisoplossing.”

HR2day scoort met gebruiksvriendelijkheid en koppeling andere systemen

Na een Europese aanbesteding heeft Fontys Hogescholen de opdracht voor het implementeren en leveren gegund aan Leeuwendaal VOS ABB, die als hoofdaannemer HR2day van eMerus HR Solutions levert. HR2day scoorde vooral zeer hoog op de aspecten gebruikersvriendelijkheid, de combinatie HRM en salarisfunctionaliteit en de mogelijkheid tot koppelen met andere door Fontys gebruikte systemen. Met HR2day is de personeels- en salarisadministratie verdergaand gedigitaliseerd gevolgd door declaraties en verlof. HR2day biedt tevens de mogelijkheid de processen rondom verzuim, medewerker-ontwikkeling en competenties te digitaliseren.

Effectievere bedrijfsvoering met HR2day

HR2day ondersteunt Fontys in haar stap naar een effectievere bedrijfsvoering voor haar medewerkers. Met het verdergaand digitaliseren van de HR-processen met workflows geeft Fontys concrete invulling aan modern werkgeverschap. “Met de introductie van HR2day realiseren we een directe administratieve lastenvermindering op onze HR-afdeling. Daardoor kunnen we meer toegevoegde waarde bieden. En met de Self-service mogelijkheden kunnen we in de toekomst onze medewerkers betrekken bij hun eigen HR-processen.”

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?