“De gebruiksvriendelijkheid van HR2day vergroot de betrokkenheid van managers en medewerkers.”

Marc Overmaat, HR Manager Event Hotels

Event Hotels

Over Event Hotels

Event Hotels exploiteert in totaal meer dan tachtig hotels in Nederland, Duitsland en Italië. Doordat veel hotels in bekende toeristische steden liggen zijn de hotels naast de zakelijke markt en de congresmarkt, ook uitermate geschikt voor een vakantie of een weekendje weg. Dat doen we met een selectie van bekende en gerenommeerde internationale hotelmerken, onder verschillende franchise formules.

Onze oplossing voor Event Hotels

Gebruiksvriendelijke en doeltreffende oplossing

Marc Overmaat, HR Manager vertelt dat Event Hotels op zoek was naar een eenvoudig te bedienen, gebruikersvriendelijke en doeltreffende oplossing om de efficiency, effectiviteit en snelheid van HR- processen binnen Event Hotels te verhogen.

“Prehistorie”

“Voorheen was er binnen Event Hotels nauwelijks sprake van digitalisering. Regelmatig werden werknemers door mij aangesproken over het feit dat hun papieren loonstrook ergens in het hotel rondslingerde. Het declaratieproces ging met behulp van papieren formulieren, voorzien van 3 handtekeningen en aan het formulier geniete originele bonnetjes die door de financiële administratie verwerkt werden.”

Digitalisering

Het allerbelangrijkste dat volgens Marc is gerealiseerd met HR2day is de doorgevoerde digitalisering. Andere voordelen zijn:

  • Met de invoering van HR2day vragen medewerkers nu aan mij wanneer hun loonstrook via de app inzichtelijk is
  • De invoering van het HR2day best-practice declaratieproces heeft ervoor gezorgd dat er grip, transparantie en overzicht is voor iedereen op dit proces
  • Het in de lijn leggen van HR-processen binnen Event Hotels door middel van ESS en MSS heeft ervoor gezorgd dat er geen 1-2 personen per hotel dedicated bezig zijn met operationele HR-taken
  • En niet geheel onbelangrijk, er is een hogere betrokkenheid en bewustwording bij managers en medewerkers

Trots op de samenwerking

Het partnership met HR2day wordt door Event Hotels als zeer waardevol ervaren. “Wij hebben op HR grote stappen kunnen zetten door de inzet van HR2day. Het project had een relatief korte doorlooptijd: maar 3 maanden, en we hadden een beperkte capaciteit aan onze kant. De mensen van HR2day zijn zeer pragmatisch, betrokken, denken mee en handelen proactief.”

“Een mooi voorbeeld hiervan is de interface tussen HR2day en de rooster- en tijdsverantwoordingsapplicatie. In die gesprekken had ik eigenlijk geen rol, zij hebben het onderling geregeld, ik had er geen omkijken naar en alles werkt zoals wij dat willen.” Marc vervolgt: Ik kon begin januari op wintersportvakantie, de verloning liep gewoon.”

Iedereen tevreden, wij zijn fan

“Niet alleen op HR zijn wij uitermate tevreden over HR2day, maar wij krijgen ook van onze medewerkers louter positieve reacties. Ze vinden HR2day een makkelijke, duidelijke en zeer gebruikersvriendelijke applicatie, die ze bovendien ook nog eens vanaf hun mobiel kunnen bedienen. Medewerkers voelen zich betrokken bij de organisatie en zijn zelf ‘in control’ over hun eigen werkzaamheden.”

Verder bouwen

“Één ander belangrijk voordeel van HR2day is dat de oplossing meegroeit met de wensen en eisen van Event Hotels. Op dit moment staan er twee vervolgprojecten ‘in de steigers.’ We willen meer gaan doen met HR Analytics, waarbij informatie veel meer dan nu een voorspellend karakter gaat krijgen. Wij zijn dan beter in staat om sneller de juiste beslissingen te kunnen nemen bijvoorbeeld als het gaat om de personele bezetting van F&B of Housekeeping binnen onze hotels.”

“Een ander belangrijk project binnen HR is de Employee Life Cycle Journey. Hiermee wil Event Hotels voor elke levensfase van haar medewerkers verschillende vormen van ondersteuning bieden. Wij willen een betere Employee Experience bieden aan onze mensen, in een markt waarin het jaarlijks personeelsverloop ‘boven gemiddeld’ is. Hierbij wordt gekeken naar gamification als het gaat om onboarding van nieuwe medewerkers. Maar ook ondersteuning voor mensen die al wat langer werkzaam zijn bij ons, waarbij duurzame inzetbaarheid een thema is. Het is fijn en waardevol dat HR2day ook in deze projecten kan ondersteunen.”

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?