Klaar voor de WerkKostenRegeling?

Als de Eerste en Tweede Kamer instemmen, wordt de WerkKostenRegeling echt ingevoerd. Maar wat betekent dat eigenlijk? Per 1 januari 2015 moet iedereen overstappen op de WerkKostenRegeling (WKR). Er is dit jaar nog best wat in veranderd en ook de behandeling in Eerste en Tweede Kamer moet nog plaats vinden, maar het gaat echt gebeuren. Maar wat is de WKR eigenlijk? En hoe bereid je je er op voor?

Wat is de WKR?

Als werkgever mag je onbelaste vergoedingen geven aan je werknemers, bv. maaltijden, kerstpakketten of een fiets. Onder de nieuwe WKR mag je die alleen onbelast geven als het totaalbedrag onder de 1,2% van je loonkosten blijft. Dat heet de vrije ruimte. Over het bedrag van de vergoedingen dat boven die vrije ruimte komt, moet je 80% belasting betalen via een eindheffing.

Gelukkig zijn er gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen. Gerichte vrijstellingen gaan, onder voorwaarden, niet ten koste van je vrije ruimte. Met nihilwaarderingen voorkom je dat voorzieningen die je op de werkplek ter beschikking stelt ten koste gaan van de vrije ruimte.

Meer over wat de WKR precies is lees op de site van de belastingdienst.

Wat moet je doen?

Welke stappen voor jou precies relevant zijn is afhankelijk van je huidige regelingen en kostenvergoedingen. Soms zijn die per CAO bepaald, soms bepaal je dat helemaal zelf. Maar de volgende stappen zijn voor iedereen relevant:

  1. Inventariseer je huidige regelingen en vergoedingen. Dit zul je altijd zelf moeten doen.
  2. Rubriceer ze en bepaal wat de effecten zijn als gevolg van de WKR. Afhankelijk van de aard en hoeveelheid regelingen kun je je hierbij laten ondersteunen door een expert.
  3. Bepaal wat je gaat doen. Accepteren van de effecten, of veranderen en/of aanpassen van de regelingen. Dit kan dan direct effect hebben op eventuele gesprekken met bijvoorbeeld de OR als je regelingen wilt versoberen om hoge lasten te voorkomen.
  4. Implementeer de regelingen in je arbeidsvoorwaarden en financiële – en salarissysteem. HR2day is al jaren voorbereid op de WKR en vele klanten werken hier al mee.
Het meeste werk moet je toch zelf doen. Dus begin vast met inventariseren. Als je ondersteuning wilt kijk dan eens bij enkele van onze partners zoals Merces, Leeuwendaal2Xplain, PayRoll Group of Arguseyes. Of vraag advies aan je accountant.