HR2dat helpt bij professionaliseren HR-functie. Onderwijsinstelling Luzac heeft de geïntegreerde HR- en salarisoplossing HR2day in gebruik genomen. In het kader van een veranderprogramma voor HR wil Luzac managers en medewerkers meer betrekken bij de organisatie, ze meer inzicht geven in hun HR-dossier en daarbij de papierstroom beperken. Luzac heeft 20 vestigingen, dus is een geïntegreerd cloud-systeem essentieel. Dankzij de innovatieve cloudoplossing HR2day zet de organisatie nu een grote stap voorwaarts in de verdere professionalisering van de HR-functie.

Klik 

professionaliseren hr

Cloud is de oplossing

Bart Stomphorst, Algemeen directeur van Luzac zegt: “Ons huidige HR-systeem was verouderd. We hadden nog veel informatie in losse applicaties en we merkten dat we met 600 medewerkers op 20 locaties veel behoefte hadden aan één, geïntegreerd online softwarepakket voor alle relevante HR-processen en onze salarisverwerking. Daarnaast wilden we managers en medewerkers meer regie geven over hun HR-zaken. In een moderne organisatie moet elke medewerker of manager op ieder moment en vanaf iedere locatie zelf zijn medewerker gegevens kunnen inzien, een loonstrook kunnen raadplegen of andere HR-transacties in gang kunnen zetten. Een applicatie in de cloud is dan gewoon een noodzaak.”
Na een uitgebreid selectieproces is HR2day gekozen als oplossing die het best past bij de wensen, eisen en scope van Luzac. Bart Stomphorst licht toe: “We eisten een overal toegankelijke oplossing waarmee we al onze HR-processen kunnen digitaliseren, waardoor zowel het hele HR-dossier, de loonstrook en alle HR-transacties met behulp van workflows worden ondersteund. HR2day kwam als beste uit ons onderzoek omdat HR2day alle HR-functies in één geïntegreerd systeem biedt en puur cloud is. Bovendien heeft HR2day veel ervaring in het onderwijs.”

Ambities professionaliseren HR waar maken

“Als we HR willen professionaliseren moet iedereen straks goed kunnen werken met het nieuwe systeem. Daarom hebben we gekozen voor een gefaseerde uitrol. Eerst introduceren we de Manager Self Service-functionaliteit bij de groep conrectoren, rectoren en stafafdelingen. De eerste reacties zijn erg positief. Daarna gaan ook de medewerkers kennis maken met HR2day. We beginnen met de toegang tot het eigen HR-dossier en enkele basisprocessen. Daarna stellen we onder andere ook declareren en verlof aanvragen beschikbaar.”

“We zijn blij dat we door HR2day onze moderne werkwijze van ontwikkeling en innovatie kunnen ondersteunen en we vooruit kunnen om onze ambities voor de toekomst verder waar te maken.“ aldus Bart Stomphorst.

professionaliseren hr

Belangrijke toevoeging aan ons onderwijsportfolio

“Wij zijn verheugd dat ook een gerenommeerde onderwijs organisatie als Luzac voor ons kiest.” aldus Andy Verstelle, directeur van HR2day. “Vanaf onze start ruim vijf jaar geleden is de sector onderwijs een van onze focusgebieden. Ongeveer honderd onderwijsinstellingen in Primair, Voortgezet en het Middelbaar en Hoger Beroepsonderwijs werken al met HR2day. Wij zijn trots dat ook een particuliere onderwijsinstelling als Luzac kiest voor ons om daarmee een grote stap te zetten in het professionaliseren van de HR-functie. Dat bevestigt onze leidende positie in het onderwijs segment.”