Digitaal Ondertekenen
Veilig, snel en volledig rechtsgeldig documenten digitaal ondertekenen

workflow-management

Het gemak van digitaal ondertekenen

Het digitaal (laten) ondertekenen van documenten gaat sneller dan ooit. Digitaal ondertekenenen is  een veilig en bindende online onderteken oplossing waarmee jij en je contacten documenten snel en makkelijk ondertekenen zonder het gedoe van printen, tekenen en scannen. Geen gedoe meer, maar direct via een workflow en direct opgeslagen in het medewerkerdossier van HR2day.

Hoe het werkt

HR2day gebruikers kunnen eenvoudig documenten ter ondertekening aanbieden aan medewerkers of derden, bijvoorbeeld een sollicitant. De ondertekenaar krijgt dan via een beveiligde link toegang tot het document en kan met een upload, met muis of vinger of via het toetsenbord zijn handtekening in het document plaatsen. 

Digitaal ondertekenen met SignRequest

Met SignRequest maak je het ondertekenen van documenten voor je sollicitanten en zakenrelaties simpel en snel. Je hebt met SignRequest een overzicht van alle verstuurde en digitaal ondertekende documenten. Je kunt zien of iemand z’n e-mail geopend heeft, het contract bekeken heeft en of er al ondertekend is. Op basis van deze inzichten kun je de juiste vervolgstappen zetten, bijvoorbeeld even nabellen of een automatische herinnering sturen.

Meer weten over de functionaliteiten?

  • Nooit meer printen of kopiëren
  • Alle documenten in digitaal dossier
  • Inzicht in de status en voortgang
  • Meerdere ondertekenaars mogelijk
  • Audit log
  • Geschikt voor niet-HR2day documenten
  • Ook versturen aan en tekenen door niet HR2day gebruikers

Rechtsgeldig Digitaal Ondertekenen

Gewone
electronische handtekening

De gewone elektronische handtekening is de eenvoudigste variant. Denk hierbij aan een gescande handtekening op papier, die bijvoorbeeld onder een e-mail geplakt kan worden als afbeelding. Deze variant wordt meestal niet aangeraden omdat hij eenvoudig te vervalsen is. Maar als de betrouwbaarheid voldoende vaststaat (bijvoorbeeld bij e-mail binnen een bedrijf), dan is zo’n handtekening rechtsgeldig.

Geavanceerde elektronische handtekening

De geavanceerde elektronische handtekening maakt gebruik van wiskundige technieken om een unieke code aan een bericht te koppelen. Deze code wordt afgeleid uit het bericht zelf en uit de identiteit van de afzender. Daarmee is de code niet te gebruiken bij een vervalst bericht, zodat zo’n geavanceerde elektronische handtekening al snel als betrouwbaar en dus rechtsgeldig wordt gezien.

Gekwalificeerde elektronische handtekening

Je beschikt met de digitale handtekening van HR2day over de meest geavanceerde optie. De gekwalificeerde elektronische handtekening is de zwaarste variant. Hierbij wordt een geavanceerde elektronische handtekening gecontroleerd met behulp van een certificaat dat door een erkende dienstverlener wordt uitgegeven. De digitale handtekening van HR2day werkt volgens dit principe op basis van SSL technologie.

HR2day Bibliotheek Midden-Brabant

“HR2day viel bij de keuze voor HR-software op door het intuïtieve gebruik. Eerst hebben we de verlofregistratie geïntroduceerd en salarisadministratie omgezet, Nu zijn processen ook toegankelijk via workflow management. De workflows zorgen dat aanvragen of wijzigingen direct bij de juiste persoon terecht komen.”

Maaike Pistoor, eerder werkzaam als adviseur P&O bij Bibliotheek Midden-Brabant

Voordelen van HR2day

Alle informatie centraal en gericht op self-service

Eén plek voor alle gegevens. Processen die managers en medewerkers zelf kunnen starten. En realtime inzicht met actuele gegevens. Alles in huis voor interactie.

Gebouwd door HR- en payroll-experts

Software gebouwd vanuit onze inhoudelijke expertise. Optimaal ontwikkeld voor je HR- en payroll-processen. En we denken met je mee bij procesoptimalisatie.

Beweegt mee met dynamische organisaties

Zelf bepalen welke functionaliteit je nodig hebt, modules aan- en uitzetten zonder extra kosten of implementatierondes. Gebouwd op force.com voor een hoge ontwikkelsnelheid.

HR2day brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?