HR in de Bouw en infra-sector: 100 dingen tegelijk

We weten allemaal dat de bouw en infra-sector een branche is waarbij stilzitten niet vaak voor komt. Vele projecten tegelijkertijd, met werknemers op heel veel verschillende bouwplaatsen. Hoe zorg je er voor dat de HR processen voor jouw organisatie binnen de bouw en infra soepel lopen, en met name: jouw medewerkers ontzorgen? Lees in deze blog over de uitdagingen binnen de bouw en infra branche: 

Met een grote vraag naar bouwprojecten, een maatschappij die langzaamaan opkrabbelt van de pandemie en een schrijnend woningtekort, is het maar een drukke boel in de bouw en infra. Met de juiste HR voorzieningen ontzorg je de medewerkers en jezelf, zodat de projecten gestroomlijnd kunnen verlopen. 

Innovaties 

Bouw en infra staat niet stil, zeker niet op het gebied van innovatie en verduurzaming. Er wordt steeds vaker om een duurzame en innovatieve bouw-oplossing gevraagd. Dat vergt veel van de planning die er achter een bouwproject schuil gaat. Het duurt even voordat zo’n wijziging is geimplementeerd, omdat de werkzaamheden versnipperd zijn en verdeeld over veel verschillende teams. Om de innovatie en verduurzaming van projecten in de bouw en infra te stimuleren, is het goed om je HR zaken in orde te hebben. Zorg dat deze processen goed en gestroomlijnd verlopen, zodat je daar weinig tot geen omkijken naar hebt! 

100 plekken tegelijk

Omdat de teams altijd op verschillende projecten en plekken worden ingezet, is de HR voor bouw en infra een uitdaging. Belangrijk hierbij is dat je de medewerker tegemoet komt in de werkzaamheden die hij of zij voor HR moet uitvoeren. Is er een verlofregistratie nodig? Zorg dat de tools plaatsonafhankelijk gebruikt kunnen worden! Zo geef je de medewerker in de bouw en infra de vrijheid om HR-zaken vanaf elke plek te doen. Zo ook met bonnetjes uploaden, of contact opnemen met HR. Geef je medewerker regie, en de touwtjes in handen. Ze hebben niet altijd de tijd om dit soort zaken te regelen door achter een computer te kruipen.

Bind ze aan je organisatie

Het is lastig om medewerkers binnen de bouw en infra aan je organisatie te binden. Dit omdat er geen vaste plaats is waar ze naartoe kunnen, want ze worden altijd op nieuwe en andere projecten ingezet. Hoe zorg je dan voor de rode draad van jouw organisatie in de bouw en infra? Geef je medewerkers toegang tot interactie op elke plek die ze maar willen! Door het gebruik van een app met ingebouwde social-functie, kunnen ze op ieder gewenst moment contact zoeken met de rest van de organisatie. Ook bevordert het de betrokkenheid als ze weten waar ze naar toe gaan: biedt ze perspectief en doorgroeimogelijkheden. Zo ondervang je ook het groeiende probleem van vergrijzing binnen de bouw en infra! 

Wil je meer weten over HR-oplossingen voor de bouw en infra? Geef je op voor een demo van HR2day en bekijk hoe HR jouw organisatie kan versterken! 

Bouw en Infra brochure

Download de brochure met oplossingen voor jouw organisatie