HR in 2030: wat staat ons te wachten?

HR2day vroeg Maurice Wichink (Aurubis Group), Linda Aiello (Salesforce) en Elly de Lange (OOZ) naar hun visie op de ontwikkelingen in het HR vak de komende jaren. Waar staat HR in 2030? Welke (aankomende) veranderingen zien zij? Een tipje van de sluier? Technologische ontwikkelingen zullen bijdragen aan een gepersonaliseerde HR beleving. 

HR als business-partner

Maurice Wichink, HR manager bij Aurubis Group, ziet dat er meer flexibiliteit wordt gevraagd van de werkgever: “We merken dat de behoeften van medewerkers veranderen. Een andere balans tussen werk en privé.” Hier liggen kansen voor HR: “Wat mij betreft moet HR nog meer verschuiven naar de rol van business partner.” Wichink ziet veel potentie in het gebruik van data. Bijvoorbeeld om te voorspellen hoe een nieuwe medewerker zich ontwikkelt of te bepalen wanneer de investering van onboarding zich heeft terugverdiend.  

Flexibel werk

Linda Aiello

Linda Aiello, Executive Vice President (EVP) International Employee Success bij Salesforce, ziet dat flexibiliteit een steeds grotere rol gaat spelen: “Na corona zal de werkplek niet meer hetzelfde zijn. Ik verwacht dat mensen in de toekomst fysieke ruimtes zullen gebruiken als een plek om samen te werken, in plaats van de hele dag aan hetzelfde bureau te zitten. Een volledig digitale wereld waardoor je overal kunt werken wordt de nieuwe norm. Technologie biedt in deze context talloze mogelijkheden!” 

Maar met deze mogelijkheden, komen ook uitdagingen: “In het tijdperk van flexibel werken op afstand, wordt het betrokken houden van werknemers een grote uitdaging voor HR-afdelingen. De juiste technologie draagt bij aan een goede employee experience en ontzorgt werknemers tegelijkertijd.”

“De juiste technologie draagt bij aan een goede experience en ontzorgt werknemers tegelijkertijd.”

Linda Aiello, EVP Salesforce

De mens centraal

Elly de Lange, Directeur HR en Organisatieontwikkeling bij Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle, ziet echter ook kansen, om de mens in de organisatie centraal te zetten: “De mens en zijn ontwikkeling komt echt centraal te staan de komende jaren. Iedereen ontwikkelt zijn talent op zijn eigen manier en hierbij zal maatwerk een grotere rol gaan spelen. HR is de motor die de organisatie in beweging houdt. We moeten het sámen doen.”

HR in 2030

Wil je weten hoe de technologische ontwikkelingen zich verhouden tot de focus op de mens? Hoe nu verder met HR na de corona-crisis? En wat technologie kan bijdragen aan de employee journey? In de whitepaper HR in 2030 van HR2day lees je de volledige interviews en ga je voorbereid de toekomst in.

HR in 2030 featured