Hoe kan ik zorgeloos administreren?

Administreren kan zoveel gemakkelijker

Als HR-medewerker moet je gegevens vaak meer dan eens invoeren, omdat de systemen die je gebruikt niet goed zijn gekoppeld, of niet doen wat je verwacht. Omdat medewerkers en leidinggevenden formulieren maar half invullen, ben je voortdurend bezig met het samenvoegen van informatie uit verschillende bestanden om die aanvragen maar compleet te kunnen maken. Hoe kun je zorgeloos administreren?

Een geïntegreerde oplossing voor alle HR- en salarisprocessen

Dat begint bij één bronsysteem, waarin alle relevante gegevens eenmalig worden ingevoerd. Alle andere systemen worden daar vervolgens mee geïntegreerd, zodat er nooit sprake is van interpretatie- of timingsverschillen. Als ieder proces en iedere transactie direct gebruik maakt van dat ene brongegeven, weet je zeker dat iedereen gebruik maakt van de meest actuele gegevens. Dat verkleint niet alleen de kans op fouten, maar vergroot ook de kwaliteit van de administratie: Als je bijvoorbeeld de deeltijdfactor aanpast bij een medewerker, dan worden ook direct zijn vakantierechten opnieuw berekend – ook als het om een wijziging in het verleden gaat.

Inzicht in alle informatie op ieder moment

Vervolgens moet die informatie altijd en overal toegankelijk zijn, zodat je in één oogopslag inzicht in je organisatie en de medewerkers hebt. Desgewenst kun je ook dieper graven met realtime rapporten en analyses, zodat je snel over het inzicht en de gegevens beschikt om slimme beslissingen te kunnen nemen. Je klikt en sleept informatie naar velden, filters en groepen, creëert dwarsverbanden en krijgt direct inzicht. Zoom in op de gegevens die je nodig hebt, en creëer in een handomdraai het rapport dat jij nodig hebt. Omdat die dashboards en rapporten de autorisatiestructuur van je organisatie volgen, kun je deze heel makkelijk delen met anderen. Daarmee beschikt iedereen altijd en overal over de juiste inzichten.

Meer kwaliteit en efficiëntie dankzij workflows

Workflows zijn een volledig geïntegreerd onderdeel van zo’n moderne oplossing, en kunnen worden gebruikt om alle administratieve stromen te automatiseren. Daardoor ben je efficiënter, en verklein je de kans op fouten of vergeten taken. Medewerkers kunnen bovendien ook zelf transacties starten: een medewerker die ouderschapsverlof aanvraagt met zo’n workflow, merkt direct het effect op zijn salaris, omdat die aanvraag automatisch bij een manager ter goedkeuring wordt aangeboden en daarna volledig automatisch wordt verwerkt in de salarisadministratie.