Hoe maak je een effectief persoonlijk ontwikkelingsplan?

Hoe mooi zou het zijn als de ontwikkeling van jouw medewerkers optimaal verloopt? Met een goed persoonlijk ontwikkelingsplan, kom je al een heel eind. Benieuwd hoe jij de ontwikkeling van medewerkers effectief stimuleert? In de whitepaper over het persoonlijk ontwikkelingsplan, vertellen we je er alles over. In deze blog lichten we alvast een aantal tips uit.

Nooit te oud (of te jong) om leren

Wie zegt dat oudere werknemers niet willen blijven leren? Het klinkt misschien cliché, maar medewerkers zijn nooit uitgeleerd. Het werkt stimulerend en motiverend als werknemers – ongeacht hun leeftijd – de kans krijgen om te kunnen (door)groeien. Bied hen daarom de kans om dat te doen.

Nieuwe ontwikkeling, nieuwe kansen

Technische ontwikkelingen blijven opkomen en hierbij ook nieuwe mogelijkheden. Speel in op deze nieuwe ontwikkelingen tijdens het opstellen van het persoonlijk ontwikkelingsplan. Geef medewerkers de kans om bij te leren en kennis te maken met vernieuwende materie. Zo blijven ze geprikkeld en dragen ze op een innovatieve manier bij aan de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Maatwerk

Het wordt steeds belangrijker dat HR maatwerk levert. Iemand die net van school komt, heeft behoefte aan andere doorgroeimogelijkheden dan de veteraan die al vijftien jaar in het vak zit. Zorg daarom dat de ontwikkelingsdoelen aansluiten bij de levensfase van de medewerker.

Kunnen blijven leren is iets wat veel medewerkers motiveert tijdens hun werk. Kijk verder dan leeftijd en verwerk nieuwe ontwikkelingen uit jouw branche in het persoonlijk ontwikkelingsplan.

Benieuwd naar alle andere tips en tricks om de ontwikkeling van jouw medewerkers te verbeteren? Download dan de whitepaper over het persoonlijk ontwikkelingsplan. 

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Lees alles over een POP en krijg 5 tips om deze te versterken!