Hoe betrek en ontwikkel ik onze medewerkers?

Als HR business partner of personeelsmanager laveer je tussen twee werkelijkheden. Je probeert aan de ene kant “jouw” managers en “jouw” medewerkers praktisch te ondersteunen met de dagelijkse HR-werkzaamheden. En aan de andere kant ben je de HR-professional die de organisatie en de medewerkers wil ontwikkelen. Dan is niets frustrerender dan HR-processen en systemen die niet op elkaar aansluiten, onvoldoende inzicht bieden en daardoor voelen als onnodige rompslomp. Je wilt efficiënt kunnen werken zodat je maximaal tijd kunt besteden aan de ontwikkeling en betrokkenheid van je “interne klanten”.

talent management

Ontwikkel medewerkers gedurende hun loopbaan

Vanaf het moment dat medewerkers in dienst komen, wil je dat ze zich kunnen ontwikkelen. Door kennis en ervaring op te doen tijdens hun werkzaamheden, maar ook via formele en informele training en coaching en begeleiding. Die ontwikkeling wil je kunnen stimuleren en vergroten, maar ook direct kunnen meten en volgen. Betrokken medewerkers dragen meer bij aan het succes van de organisatie. Dus wil je ze de hulpmiddelen bieden die niet alleen die ontwikkeling, maar ook de betrokkenheid vergroten.

Ondersteun ze met de juiste HR-technologie

Succesvolle organisaties slagen erin hun medewerkers betrokken te maken én te houden. Dat vraagt om de juiste hulpmiddelen. Leidinggevenden willen weten welke werknemers het best presteren, terwijl medewerkers willen weten hoe ze zich kunnen ontwikkelen. Met de juiste HR-technologie kunnen “jouw” mensen altijd en overal tot actie overgaan, omdat ze moeiteloos toegang hebben tot al hun gegevens en processen. Via ondersteunende processen die eenvoudig configureerbaar en aanpasbaar zijn, en jou niet onnodig tijd en frustratie opleveren maar juist werk uit handen nemen. Zodat jij je kunt richten op het echt toegevoegn van waarde, zoals adviseren op basis van de juiste informatie.

Altijd en overal het meeste actuele inzicht

Goed advies en de daarop gebaseerde beslissingen vragen om inzicht. Dat krijg je alleen als je alle gegevens beschikbaar hebt via één bronsysteem, waardoor de meest actuele informatie direct beschikbaar is. Dat vergroot direct de kwaliteit van de administratie en de daarop gebaseerde informatie. Die informatie wil je natuurlijk ook altijd en overal kunnen gebruiken. Zodat je, als dat nodig is, direct dieper kunt graven met real-time rapporten en analyses die het inzicht geven op basis waarvan je slimme beslissingen kan nemen en “jouw” mensen zo echt verder kan helpen.