Empowerment en Ontwikkeling

De basis van de meeste HR-applicaties is het ondersteunen van het proces van aanname tot uit-dienst (van hire-to-fire of van-hire-to-retire). Wij vinden dat een alomvattend geïntegreerd HR-systeem zoals HR2day eigenlijk drie soorten processen moet ondersteunen:

  1. Operationele processen, nodig om alle administratieve handelingen van aanname tot pensionering of uit-dienst te ondersteunen.
  2. Empowerment processen, gericht op betrekken van en communiceren met medewerkers en managers
  3. Ontwikkelingsprocessen, gericht op het ontwikkelen van de organisatie en de individuele medewerkers.

Daarom hebben we de afgelopen maanden niet alleen functionaliteit toegevoegd maar ook de functionaliteit van HR2day iets anders geordend. We blijven kiezen voor een modulaire opbouw, maar we hebben de modules in samenhangende onderdelen bijeen gebracht in deze drie hoofdgroepen. Ieder van die hoofdgroepen bevat dan een veelvoud aan functies en taken die je zou willen uitvoeren.

Alle functionaliteit HR2day

Wij hebben deze veel voorkomende combinaties van functies bij elkaar gebracht in iets wat wij een editie noemen. Zo hoef je niet te kiezen uit een lange lijst van modules en functies, maar stap je in op een editie, waar je makkelijk functies aan toe kunt voegen of van af kunt halen. Want niet alle werkgevers willen declareren via hun HR-systeem, maar de meesten willen wel ESS & MSS toepassen op hun verlofaanvragen. Zo kan iedereen die combinatie maken die het beste past. En groeit HR2day gewoon met je mee.

Meer toelichting vind je hier.