Verhoog medewerkerstevredenheid: gebruik het Employee Interaction Center (HR ESS)

Tevreden medewerkers leiden tot succesvollere organisaties. Door medewerkers meer te betrekken kun je de tevredenheid verhogen. Employee Self Service (HR ESS) van veelvoorkomende en tijdrovende administratieve processen is bij uitstek geschikt voor het meer betrekken van medewerkers. Moderne medewerkers zijn gewend altijd en overal en op ieder platform te kunnen werken. Zelf eenvoudig transacties te kunnen doen en gegevens op te zoeken. Zonder gedoe. Dat verwachten ze ook op hun werkplek voor administratieve processen.

Daar is het Employee Interaction Center van HR2day voor. De centrale plek waar medewerkers alles over hun dienstverband kunnen vinden en alle relevante HR-acties kunnen starten. Iedere medewerker kan zelf zijn eigen thuisscherm samenstellen, gebaseerd op de functionaliteit die de werkgever ter beschikking stelt. Hij ziet in één oogopslag alle loonstroken, declaraties, verlofaanvragen en kan met een druk op de knop een nieuwe aanvraag indienen.

HR2day heeft apps voor iOS en android (ook iPad)

Alles wat een medewerker nodig heeft, en meer

Het Employee Interaction Center bevat voor iedere medewerker alles over zijn dienstverband en hij kan daar alle relevante HR-processen die via Self Service worden aangeboden starten. Of je medewerkers nu inloggen via een PC of even snel via hun smartphone toegang krijgen, op hun EIC zien ze in een oogopslag alle relevante HR-informatie. Natuurlijk hun meest recente salarisstroken, verlofaanvragen en declaraties. Maar ze kunnen ook met een druk op de knop nieuwe declaraties of een nieuwe verlofaanvraag indienen.

Het EIC geeft de medewerker ook toegang tot meer strategische HR-processen die je ondersteunt. Zo kunnen ze gevolgde opleidingen of behaalde vaardigheden registreren. Of een functioneringsgesprek voorbereiden of bijwerken.

Altijd de meest actuele informatie

Een van de grote voordelen van het Employee Interaction Center van HR2day is de integratie met alle overige functionaliteit. De workflow volgt automatisch de actuele organisatiestructuur zodat goedkeuring van een aanvraag altijd bij de juiste manager terecht komt. En zodra een manager een aanvraag heeft goedgekeurd, verandert direct de status van de aanvraag op het Employee Interaction Center van de medewerker. Zo is er nooit meer verwarring over de status van welke aanvraag dan ook.

De medewerker kan zelf bepalen in welke volgorde de verschillende panelen van het Employee Interaction Center worden getoond. Zo kan iedere medewerker zijn eigen voorkeuren bepalen, terwijl ze toch dezelfde soort informatie getoond krijgen. Ook is het mogelijk koppelingen naar andere systemen of informatiebronnen op te nemen op het Employee Interaction Center. Zo kun je HR2day als communicatieportaal voor alle bedrijfsinformatie inzetten.

Heb jij de HR2day-app al gedownload?