Duurzaam ontwikkelen met een persoonlijk ontwikkelingsplan

Duurzaamheid is een belangrijke topic vandaag de dag. Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen letten op de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf. Het betrekt ook de persoonlijk ontwikkeling van medewerkers. Een duurzaam persoonlijk ontwikkelingsplan waar medewerkers op kunnen vertrouwen, is bevorderlijk voor de ontwikkeling van medewerkers. Benieuwd hoe jij het plan duurzaam opstelt? In de persoonlijk ontwikkelingsplan whitepaper, vertellen we je er alles over. In deze blog lichten we een aantal tips en tricks uit.

Duurzame ontwikkelingen
Een duurzaam persoonlijk ontwikkelingsplan speelt in op veranderingen uit jouw branche. Update daarom op tijd het persoonlijk ontwikkelingsplan. Dingen die vijf jaar geleden relevant waren in jouw branche, zijn dat nu misschien niet meer.

Ontwikkeling is een proces
De ontwikkeling van medewerkers is een proces wat per persoon verschillend is. Zorg daarom dat het invullen van een persoonlijk ontwikkelingsplan geen eenmalige actie is. Als het een herhaalde taak is, kan er goed worden bekeken hoe het met de vorige doelstellingen is gegaan. Zo kun je anticiperen op de ontwikkelsnelheid van jouw medewerkers.

Blijf relevant
Duurzaamheid heeft als doel dat iets voor een langere houdbaar is. Niets is namelijk zo zonde als tijd en energie steken in iets wat over een maand eigenlijk al verleden tijd is. Je medewerkers moeten zich daarom kunnen ontwikkelen op een manier die ook op de lange termijn nuttig is. Zorg dus dat je goed kijkt naar wat een medewerker nodig heeft om te bereiken wat hij of zij wilt. 

De duurzaamheid verbetert de ontwikkeling van jouw medewerkers. Een duurzaam persoonlijk ontwikkelingsplan is een langere tijd relevant, maar wordt wel op tijd herzien. Zo kunnen veranderingen uit de branche worden meegenomen in het opstellen van het persoonlijk ontwikkelingsplan. 

Benieuwd naar alle andere tips en tricks over hoe jouw medewerkers zich op een duurzame manier kunnen ontwikkelen? Download dan de whitepaper over het persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Lees alles over een POP en krijg 5 tips om deze te versterken!