Digitaal Ondertekenen
Veilig en snel een rechtsgeldige digitale handtekening onder documenten zetten

Digitaal ondertekenen
Digitaal ondertekenen

Het gemak van een digitale handtekening

Digitaal Ondertekenen van HR2day is een veilige en rechtsgeldige functionaliteit. Hiermee kunnen (nieuwe) medewerkers snel en makkelijk een rechtsgeldige digitale handtekening onder documenten zetten zonder het gedoe dat printen, tekenen en scannen met zich meebrengt. Direct via een workflow en meteen opgeslagen in het medewerkerdossier binnen HR2day.

Hoe Digitaal Ondertekenen werkt

Gebruikers van HR2day kunnen eenvoudig documenten ter ondertekening aanbieden aan medewerkers of derden, zoals een sollicitant. De ondertekenaar krijgt dan via een beveiligde link toegang tot het document en kan met een upload, met muis of vinger of via het toetsenbord zijn digitale handtekening in het document plaatsen.

Een digitale handtekening zetten 

Met Digitaal Ondertekenen maak je het ondertekenen van documenten voor sollicitanten en zakenrelaties simpel en snel. Je hebt een overzicht van alle verstuurde documenten en van alle documenten met een digitale handtekening. Je kunt zo zien of iemand z’n e-mail geopend heeft, het document bekeken heeft en of er al ondertekend is. Op basis van deze inzichten kun je de juiste vervolgstappen zetten, zoals bijvoorbeeld even nabellen of een herinnering sturen.

Meer weten over de functionaliteiten?

Play Video

Rechtsgeldig Digitaal Ondertekenen

HR2day - goede arbeidsvoorwaarden

Gewone
digitale handtekening

De gewone digitale handtekening is de eenvoudigste variant. Denk hierbij aan een gescande handtekening op papier, die bijvoorbeeld onder een e-mail geplakt kan worden als afbeelding. Deze variant wordt meestal niet aangeraden omdat hij eenvoudig te vervalsen is. Maar als de betrouwbaarheid voldoende vaststaat (bijvoorbeeld bij e-mail binnen een bedrijf), dan is zo’n digitale handtekening rechtsgeldig.

HR2day - goede arbeidsvoorwaarden

Geavanceerde digitale handtekening

De geavanceerde digitale handtekening maakt gebruik van wiskundige technieken om een unieke code aan een bericht te koppelen. Deze code wordt afgeleid uit het bericht zelf en uit de identiteit van de afzender. Daarmee is de code niet te gebruiken bij een vervalst bericht, zodat zo’n geavanceerde digitale handtekening al snel als betrouwbaar en dus rechtsgeldig wordt gezien.

HR2day - goede arbeidsvoorwaarden

Gekwalificeerde digitale handtekening

Kies je voor HR2day, dan kun je beschikken over de zwaarste variant van de digitale handtekening: de gekwalificeerde digitale handtekening. Deze geavanceerde elektronische handtekening wordt gecontroleerd door middel van een certificaat, uitgegeven door een erkende dienstverlener. De digitale handtekening van HR2day werkt volgens dit principe en op basis van Secure Sockets Layer (SLL) technologie.

HR2day Bibliotheek Midden-Brabant

“HR2day viel bij de keuze voor HR-software op door het intuïtieve gebruik. Eerst hebben we de verlofregistratie geïntroduceerd en salarisadministratie omgezet, Nu zijn processen ook toegankelijk via workflow management. De workflows zorgen dat aanvragen of wijzigingen direct bij de juiste persoon terecht komen.”

Maaike Pistoor, eerder werkzaam als adviseur P&O bij Bibliotheek Midden-Brabant

Voordelen van HR2day

HR2day Schaalbaar dynamisch systeem

Alle informatie centraal en gericht op self-service

Eén plek voor alle gegevens. Processen die managers en medewerkers zelf kunnen starten. En realtime inzicht met actuele gegevens. Alles in huis voor interactie.
icon alle informatie

Gebouwd door HR- en payroll-experts

Software gebouwd vanuit onze inhoudelijke expertise. Optimaal ontwikkeld voor je HR- en payroll-processen. En we denken met je mee bij procesoptimalisatie.
Icon gebouwd door HR- en payroll-experts

Beweegt mee met dynamische organisaties

Zelf bepalen welke functionaliteit je nodig hebt, modules aan- en uitzetten zonder extra kosten of implementatierondes. Gebouwd op force.com voor een hoge ontwikkelsnelheid.
Brochure Algemeen - Mockup HR2day

Weten wat HR2day voor jouw organisatie en HR kan betekenen?