Capgemini Pensioen Services gaat in zee met HR2day voor de pensioen-excasso

Begin 2021 is Capgemini Pensioen Services gestart als pensioenuitvoeringsorganisatie voor het Pensioenfonds Detailhandel. Capgemini is verantwoordelijk voor alle operationele processen, waaronder de berekening en uitbetaling van de pensioenen. Hiervoor maakt zij gebruik van de moderne payroll applicatie van HR2day.

Voor Capgemini is het in de eerste plaats belangrijk dat de verwerking van de pensioenuitkeringen betrouwbaar en veilig is. Daarnaast moet de structuur passen in de moderne architectuur. Gegevensuitwisseling en pensioenberekening moet realtime worden uitgevoerd: als een deelnemer online een proformaberekening van een toekomstige uitkering wil, dan krijgt hij deze direct te zien. Diezelfde functionaliteit moet ook geschikt zijn voor de geautomatiseerde verwerking van tienduizenden uitkeringen tegelijk.

Na een pilot koos Capgemini voor HR2day, die bekend is met de pensioen-excasso, en dankzij de moderne technologie zeer goed kon voldoen aan de eisen voor gegevensuitwisseling. Marcel de Brauwer, directeur van HR2day: “We zijn er uiteraard trots op dat Capgemini heeft gekozen voor HR2day. Tijdens het implementatietraject werden we enthousiast over de gedrevenheid en professionaliteit waarmee Capgemini zich introduceert als een moderne pensioendienstverlener.”

Arie Edens, head of Pensioen Services bij Capgemini: “HR2day heeft laten zien over veel kennis op het gebied van payroll voor pensioenuitkeringen te beschikken, en ondersteunt ook alle reguliere en uitzonderingsregelingen die we bij de deelnemers van onze klanten tegenkomen. Bovendien draait de applicatie op een bekend en zeer betrouwbaar gebleken platform met krachtige integratiemogelijkheden.”

Na de implementatie in 2020 is de dienstverlening live sinds januari 2021 – binnen de verwachte tijd, budgetten en inspanning.

Meer informatie te vinden op:

https://www.capgemini.com/nl-nl/sectoren/pensioenen/

HR2day Brochure

Weten wat HR2day voor jouw
organisatie en HR kan
betekenen?