HR-rapportage

Waarom is HR-rapportage (vaak) nog tijdrovend?

Hoe eenvoudig is het HR-rapportages te maken? Deze en nog veel meer vragen hebben wij gesteld aan 600 (middel)grote organisaties in Nederland in een veelheid aan sectoren: bouw, industrie, transport, (groot)handel, logistiek en dienstverlening.

Productie van standaardrapportages vraagt veel handwerk
Organisaties die vinden dat hun administratieve proces nog niet op orde is, hebben vaak ook meer werk aan het maken van standaard HR-rapportages.

Blog 6 p19-1

Hoe eenvoudig is het om de standaard HR-rapportages te maken?

Ruim dertig procent van de respondenten moet de rapportages grotendeels of helemaal handmatig maken. Daarnaast verloopt bij 57% het rapportageproces gedeeltelijk handmatig. Het proces is bij slechts 11% volledig geautomatiseerd, hoewel dit met een moderne rapportagetool bepaald geen kunst is.

Blog 6 p19-2

Hoe snel kunt u ad-hoc-HR-rapportages aanleveren?

Ad hoc rapportages vaak tijdrovend
Nog geen 20% kan direct ad hoc rapporten uitdraaien, 60% heeft er een dag voor nodig en 21% zelfs een week of meer. Bovendien heeft twee derde van de respondenten hulp nodig van consultants en ICT-experts. Die hebben vaak niet direct tijd voor HR. Risico hiervan is dat beslissingen genomen worden op basis van verouderde of verkeerde informatie.

Blog 6 p20

Kunt u ad-hoc-HR-rapportages zelf samenstellen, dus zonder hulp van consultants of ICT-experts?

Excel ook gebruikt bij één integrale applicatie
Organisaties hebben vaak geen rapportagetools. Dat kan een belangrijke reden zijn waarom Excel nog veel gebruikt wordt. Dat doen ze voor verschillende HR-taken die vaak worden ondersteund door afzonderlijke applicaties met eigen databestanden. Dat maakt het lastig om integraal te sturen. Bovendien zit er veel handwerk in het importeren en analyseren van data met Excel. Dat gaat wringen. Niet alleen HR maar ook het lijnmanagement wil sneller benodigde informatie voorhanden hebben. Bovendien moet informatie vanuit elke invalshoek te doorzoeken zijn. Respondenten die de meeste Excelsheets gebruiken (>10) om de HR-processen te ondersteunen hebben meestal ook veel handmatige processen voor het aanleveren van ad hoc rapportages.

Blog 6 p21

Voor hoeveel taken zet u Excel in omdat uw bestaande tools deze onvoldoende ondersteunen?

Respondenten die de meeste Excelsheets gebruiken (>10) om de HR-processen te ondersteunen hebben meestal ook veel handmatige processen voor het aanleveren van ad hoc rapportages.

Nog veel te winnen
Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat organisaties geholpen zijn met een goede en eenvoudige rapportagetool. Bij HR2day merken we dagelijks de toegevoegde waarde van onze rapportage functie. Geïntegreerd binnen HR2day zodat alle velden benaderbaar zijn. En te gebruiken zonder uitgebreide training. Met de mogelijkheid tot het maken van grafische weergaven. En voor wie wil: je kunt de rapporten en data met een druk op de knop downloaden naar Excel. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd naar alle uitkomsten uit ons onderzoek? Je kunt het hier downloaden.