Benchmark onderzoek HR-managers

HR-manager in 2016 | Benchmarkonderzoek

HR2day start het benchmarkonderzoek “HR-manager in 2016: registreren of regisseren”. Het onderzoek heeft als doel een verhelderend beeld te scheppen in de huidige positie van de HR-manager. Blijven HR-managers gevangen in de rol van registreren of maken ze de noodzakelijke stappen in de digitale wereld. Grijpen ze de kans om zichtbaar bij te dragen aan het succes van de organisatie? En daarnaast dromen van die strategische rol in de boardroom?
Het is een duivels dilemma: waarde scheppen voor top-line groei en aan de andere kant bijdragen aan het bottom-line resultaat.

Focus

Waar ligt de toekomstige waarde van HR als de organisatie schreeuwt om betrokken medewerkers met de juiste skills en tegelijkertijd het stroomlijnen van administratieve HR-processen nog steeds op de agenda staat?

Juiste medewerker op de juiste plek

De organisatie verandert. Steeds vaker wordt op afstand gewerkt en vanuit zelfsturende teams. Het betekent dat HR nieuw talent moet vinden en daarnaast aantrekkelijk werkgeverschap ontwikkelt om nieuwe generatie medewerkers te binden. HR heeft nu de kans zichtbaar bij te dragen aan het succes van de organisatie.

Vertalen naar IT

Een goede inrichting van het IT-landschap binnen HR is vaak de sleutel voor de benodigde efficiency. Maken HR-managers de volgende stappen in deze digitale wereld waar IT-innovaties veelal de toegevoegde waarde kunnen leveren, niet alleen voor salarisberekeningen maar ook voor belangrijke HR-processen?

Waar sta jij?

Graag nodigen we HR-managers uit om deel te nemen aan dit onderzoek. Het benchmark onderzoek geeft je inzicht waar je nu staat t.o.v. je peer-groep. En bovenal waar je wilt staan in de toekomst.

De uitkomsten zetten we af tegen de antwoorden van andere deelnemers. Direct na het invullen zie je in één oogopslag de eerste resultaten. Na afronding van het onderzoek presenteren wij de deelnemers een waardevol trendrapport.

Klik hier om direct deel te nemen. Wij wensen je een inspirerende vergelijking toe.